Αναζητάμε την έμπνευση

Τα 10 πιο καινοτόμα Πανεπιστήμια στον κόσμο

Το Reuters κατέταξε τα Πανεπιστήμια με κριτήριο τη σύνδεσή τους με την καινοτομία και εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα!

Τα 10 πιο καινοτόμα Πανεπιστήμια στον κόσμο


Υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι τρόποι κατάταξης των Πανεπιστημίων του κόσμου, βάσει διαφορετικών κριτηρίων, από τον αριθμό των φοιτητών τους, έως τον βαθμό αποδοχής τους από την επιστημονική ή την ακαδημαϊκή κοινότητα, ή την προτίμηση των οργανισμών-εργοδοτών στους αποφοίτους τους. Ανάμεσα στους «συνήθεις υπόπτους», όπως το Harvard ή το Stanford, φιγουράρουν μερικά πανεπιστήμια που ίσως δεν γνωρίζατε.

Είτε έχετε παιδιά στο Λύκειο είτε μικρότερα είναι λογικό να σκέφτεστε το ακαδημαϊκό και το επαγγελματικό μέλλον τους και να κάνετε όνειρα. Δεν θα ήταν κι άσχημα αν φοιτούσαν σε ένα Πανεπιστήμιο κορυφαίας κατάταξης, που έχει ερευνητικά προγράμματα διαφόρων ειδών, που ευνοεί την καινοτομία και που, κατά μία έννοια, εξασφαλίζει και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών.

Η κατάταξη των καινοτόμων πανεπιστημίων μπορεί να έχει αλλάξει μέχρι να έρθει η ώρα του μεταπτυχιακού του παιδιού σας, του αυριανού… Νομπελίστα! Όμως, ένα λιθαράκι για να κάνετε το όνειρό σας –ή έστω μέρος αυτού- πραγματικότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε να βάζετε από σήμερα, επενδύοντας σε ένα πρόγραμμα σπουδών. Οι συνεχείς καινοτομίες εξασφαλίζουν ότι τα επαγγέλματα του μέλλοντος θα αυξάνονται και άρα θα υπάρχουν σπουδαίες ευκαιρίες σπουδών για τους νέους και θα μπορέσετε να βοηθήσετε το παιδί σας να τις αξιοποιήσει.

Αυτή τη στιγμή πάντως, με κριτήριο την καινοτομία, τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου για το 2018, μετρώντας αντίστροφα, είναι:

10. Vanderbilt University, Nashville, ΗΠΑ: Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομία, σε σχέση με την κατασκευή ηλεκτρικών στηλών στερεάς κατάστασης.

9. University of North Carolina Chapel Hill, North Carolina, ΗΠΑ: Το Φεβρουάριο του 2018 ανακοινώθηκε ότι ερευνητές του Πανεπιστημίου έχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα καρκινικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν στον όγκο του εγκεφάλου.

8. Imperial College London, Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία ερευνητών του πανεπιστημίου με μια φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να τεστάρουν ένα φάρμακο για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και ορισμένων τύπων εγκεφαλικού επεισοδίου.

7. KU Leuven, Βέλγιο: Ερευνητές του πανεπιστημίου αναπτύσσουν ένα «εργαστήριο σε τσιπ» το οποίο μπορεί εύκολα και με ακρίβεια να διαγνώσει ασθένειες με μια σταγόνα αίματος.

6. University of Texas, Austin, ΗΠΑ: O ετήσιος προϋπολογισμός του για θέματα έρευνας ξεπερνά τα 2,7 δις δολάρια.

5. University of Washington, Seattle, ΗΠΑ: Πρόκειται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του για έρευνα σε περισσότερο από 1.62 δις.

4. University of Pennsylvania, Philadelphia, ΗΠΑ: Λειτουργεί 137 ερευνητικά κέντρα με προϋπολογισμό 966 εκ. δολάρια και βρίσκεται σε αυτή τη θέση στη λίστα του Reuters για δεύτερη συνεχή χρονιά!

3. Harvard University, Cambridge, Massachusetts, ΗΠΑ:  Από το Harvard έχουν αποφοιτήσει 48 Νομπελίστες και 48 νικητές του βραβείου Πούλιτζερ.

2. Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, ΗΠΑ: Οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από αποφοίτους του, απασχολούν συνολικά 4,6 εκ. άτομα. Το MIT διατηρεί τη δεύτερη θέση στη λίστα, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

1. Stanford University, California, ΗΠΑ: Απόφοιτοί του έχουν δημιουργήσει εταιρείες-κολοσσούς στον χώρο της τεχνολογίας, όπως η Google, η Hewlett-Packard και η Cisco. Το Stanford βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας για 4η χρονιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας: Προστατέψτε τη δική σας με το πρόγραμμα My Family First!

Για εσάς, η οικογένειά σας έρχεται πάντοτε πρώτη! Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δείτε πώς μπορείτε να την προστατέψετε με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό!

Αναζητάμε την έμπνευση

Τι είναι το πρόγραμμα ασφάλισης ξενοδοχείου και γιατί το χρειάζεστε;

Ένα μόλις βήμα πριν ανοίξει επίσημα η φετινή τουριστική σεζόν, εάν είστε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενων δωματίων πρέπει να σκεφτείτε έξυπνα και να θωρακίσετε την επιχείρησή σας με μια ασφάλιση ξενοδοχείου.

Αναζητάμε την έμπνευση

Τα μυστικά που μας διδάσκει η Τζέιν Φόντα για την τρίτη ηλικία!

«Γινόμαστε καλύτεροι καθώς μεγαλώνουμε» είναι η ατάκα που ακούγεται στην αρχή της σειράς «Grace & Frankie» με πρωταγωνίστρια τη Τζέιν Φόντα, που σημειώνει τεράστια επιτυχία και η επιστήμη έρχεται να το επιβεβαιώσει!