Αναζητάμε την έμπνευση

Τα 10 πιο καινοτόμα Πανεπιστήμια στον κόσμο

Το Reuters κατέταξε τα Πανεπιστήμια με κριτήριο τη σύνδεσή τους με την καινοτομία και εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα!

Τα 10 πιο καινοτόμα Πανεπιστήμια στον κόσμο


Υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι τρόποι κατάταξης των Πανεπιστημίων του κόσμου, βάσει διαφορετικών κριτηρίων, από τον αριθμό των φοιτητών τους, έως τον βαθμό αποδοχής τους από την επιστημονική ή την ακαδημαϊκή κοινότητα, ή την προτίμηση των οργανισμών-εργοδοτών στους αποφοίτους τους. Ανάμεσα στους «συνήθεις υπόπτους», όπως το Harvard ή το Stanford, φιγουράρουν μερικά πανεπιστήμια που ίσως δεν γνωρίζατε.

Είτε έχετε παιδιά στο Λύκειο είτε μικρότερα είναι λογικό να σκέφτεστε το ακαδημαϊκό και το επαγγελματικό μέλλον τους και να κάνετε όνειρα. Δεν θα ήταν κι άσχημα αν φοιτούσαν σε ένα Πανεπιστήμιο κορυφαίας κατάταξης, που έχει ερευνητικά προγράμματα διαφόρων ειδών, που ευνοεί την καινοτομία και που, κατά μία έννοια, εξασφαλίζει και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών.

Η κατάταξη των καινοτόμων πανεπιστημίων μπορεί να έχει αλλάξει μέχρι να έρθει η ώρα του μεταπτυχιακού του παιδιού σας, του αυριανού… Νομπελίστα! Όμως, ένα λιθαράκι για να κάνετε το όνειρό σας –ή έστω μέρος αυτού- πραγματικότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε να βάζετε από σήμερα, επενδύοντας σε ένα πρόγραμμα σπουδών. Οι συνεχείς καινοτομίες εξασφαλίζουν ότι τα επαγγέλματα του μέλλοντος θα αυξάνονται και άρα θα υπάρχουν σπουδαίες ευκαιρίες σπουδών για τους νέους και θα μπορέσετε να βοηθήσετε το παιδί σας να τις αξιοποιήσει.

Αυτή τη στιγμή πάντως, με κριτήριο την καινοτομία, τα 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου για το 2018, μετρώντας αντίστροφα, είναι:

10. Vanderbilt University, Nashville, ΗΠΑ: Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομία, σε σχέση με την κατασκευή ηλεκτρικών στηλών στερεάς κατάστασης.

9. University of North Carolina Chapel Hill, North Carolina, ΗΠΑ: Το Φεβρουάριο του 2018 ανακοινώθηκε ότι ερευνητές του Πανεπιστημίου έχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα καρκινικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν στον όγκο του εγκεφάλου.

8. Imperial College London, Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία ερευνητών του πανεπιστημίου με μια φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να τεστάρουν ένα φάρμακο για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και ορισμένων τύπων εγκεφαλικού επεισοδίου.

7. KU Leuven, Βέλγιο: Ερευνητές του πανεπιστημίου αναπτύσσουν ένα «εργαστήριο σε τσιπ» το οποίο μπορεί εύκολα και με ακρίβεια να διαγνώσει ασθένειες με μια σταγόνα αίματος.

6. University of Texas, Austin, ΗΠΑ: O ετήσιος προϋπολογισμός του για θέματα έρευνας ξεπερνά τα 2,7 δις δολάρια.

5. University of Washington, Seattle, ΗΠΑ: Πρόκειται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του για έρευνα σε περισσότερο από 1.62 δις.

4. University of Pennsylvania, Philadelphia, ΗΠΑ: Λειτουργεί 137 ερευνητικά κέντρα με προϋπολογισμό 966 εκ. δολάρια και βρίσκεται σε αυτή τη θέση στη λίστα του Reuters για δεύτερη συνεχή χρονιά!

3. Harvard University, Cambridge, Massachusetts, ΗΠΑ:  Από το Harvard έχουν αποφοιτήσει 48 Νομπελίστες και 48 νικητές του βραβείου Πούλιτζερ.

2. Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, ΗΠΑ: Οι εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από αποφοίτους του, απασχολούν συνολικά 4,6 εκ. άτομα. Το MIT διατηρεί τη δεύτερη θέση στη λίστα, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

1. Stanford University, California, ΗΠΑ: Απόφοιτοί του έχουν δημιουργήσει εταιρείες-κολοσσούς στον χώρο της τεχνολογίας, όπως η Google, η Hewlett-Packard και η Cisco. Το Stanford βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας για 4η χρονιά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος

Το οφέλη του εθελοντισμού είναι πολλαπλά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνεισφέρει κανείς στην εξέλιξη της κοινωνίας, ενώ αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας, καθώς παρέχονται υλικά αγαθά και υπηρεσίες σε ομάδες, που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Παράλληλα, η αίσθηση της προσφοράς επιδρά θετικά στον ψυχισμό του ίδιου του εθελοντή, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό, ως ένα σημαντικό θεσμό της σύγχρονης κοινωνίας.Αναζητάμε την έμπνευση

Συμβουλές σε γονείς για το καλοκαίρι: Ο απόλυτος οδηγός!

Το καλοκαίρι ξεκινά και όσοι είναι γονείς, ήδη προγραμματίζουν το πώς θα περάσουν τους επόμενους μήνες παρέα με τα παιδιά τους, για να τους χαρίσουν υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Δες μια λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης για γονείς και απόλαυσε το φετινό καλοκαίρι!

Αναζητάμε την έμπνευση

Κι όμως, η Ελλάδα αριθμεί 5 «έξυπνες πόλεις»

Οι «έξυπνες πόλεις» είναι οι πόλεις που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο. Και στην Ελλάδα έχουμε ήδη 5 προηγμένες πόλεις! Εσύ ξέρεις ποιες είναι;