Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Ποιες είναι οι βασικές καλύψεις ενός προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης υγείας;

Σύμφωνα με έρευνα, 7 στους 10 πολίτες αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα εξασφάλισης υπηρεσιών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. Εσείς;

Ποιες είναι οι βασικές καλύψεις ενός προγράμματος ιδιωτικής ασφάλισης υγείας;

Σε πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες δείχνουν εμπιστοσύνη στην ιδιωτική ασφάλιση. 

Όπως, για παράδειγμα, η οικογενειακή φίλη που πριν λίγο καιρό έσπασε το πόδι της αλλά είχε άμεση πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό και περίθαλψη. Και αυτό χάρη στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας που είχε ευτυχώς προνοήσει να έχει. Κάπως έτσι μπήκατε και εσείς σε σκέψεις για τη χρησιμότητα της ιδιωτικής ασφάλισης σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Από την άλλη, είναι λογικό να σκέφτεστε ότι την περίοδο που διανύουμε ένα επιπλέον έξοδο, ακόμα και όταν πρόκειται για την υγεία σας ή των αγαπημένων σας προσώπων, ίσως να μην μπορείτε να το υποστηρίξτε. Όμως, το κόστος που θα επωμιστείτε σε περίπτωση που παρουσιάσετε κάποιο πρόβλημα υγείας είναι πολύ μεγαλύτερο.

Επίσης, στην Ελλάδα η κοινωνική ασφάλιση είναι δεδομένη. Πλέον όμως όλο και περισσότεροι ασφαλιζόμενοι επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας ως πιο αξιόπιστη. Σε αντίθεση με την κοινωνική ασφάλιση, η ιδιωτική προσφέρει πρόσβαση σε αναβαθμισμένες και πιο εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες υγείας και σας γλιτώνει από την ατέρμονη αναμονή για εξυπηρέτηση που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος «η ασφάλιση υγείας αφορά στην αποζημίωση/ αναπλήρωση απωλειών (π.χ. απώλεια εισοδήματος) οι οποίες προκαλούνται από ασθένεια, ατύχημα ή αναπηρία το ασφαλισμένου και παρέχεται μέσω των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας με τις καλύψεις: νοσοκομειακή, εξω-νοσοκομειακή και ανικανότητα».

Το καλό είναι ότι οι καλύψεις υγείας είναι αρκετά ευέλικτες και μπορούν να συνδυαστούν με άλλα προγράμματα ασφάλισης. Για παράδειγμα, μπορείτε να τις εντάξετε σαν πρόσθετες καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ή σύνταξης και έτσι να απολαμβάνετε ένα σύνολο καλύψεων που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Γιατί να το κάνετε;

Πολύ απλά γιατί είμαστε άνθρωποι και με ένα πρόγραμμα υγείας θα ξέρετε ότι έχετε διασφαλίσει κάποια απρογραμμάτιστα έξοδα που μπορεί να προκύψουν λόγω ατυχήματος ή κάποιας ασθένειας. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κάλυψη των εξόδων ή τμήματος αυτών δεν αφορά μόνο την περίθαλψη στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σκεφτείτε ότι ένα βασικό πακέτο ασφάλισης υγείας σας παρέχει τα ακόλουθα:

- δαπάνες νοσοκομείου
- δαπάνες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου
- δαπάνες νοσηλείας μίας μέρας
- έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία που σχετίζονται με το περιστατικό νοσηλείας
- ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας (check up)
- αμοιβή χειρουργών, αναισθησιολόγων και λοιπών ειδικοτήτων 
- επείγουσα ιατρική βοήθεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
- επίδομα τοκετού
- δαπάνες ασθενοφόρου
- δαπάνες μεταμοσχεύσεων
- έξοδα συνοδού
- αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας


Επίσης, ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξετε θα μπορείτε να επωφεληθείτε και άλλων καλύψεων, οι οποίες εντάσσονται στο βασικό πρόγραμμα υγείας.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος του ασφάλιστρου διαμορφώνεται ανάλογα με τη συχνότητα καταβολής των ασφαλίστρων, την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του ενδιαφερόμενου. Οι έμπειροι ασφαλιστικοί συνεργάτες της Eurolife ERB Ασφαλιστικής θα είναι σε θέση να σας παρουσιάσουν όλα τα οφέλη των προγραμμάτων υγείας και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ασφάλεια υγείας που σας ταιριάζει, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη, αλλά ταυτόχρονα οικονομική νοσοκομειακή κάλυψη.

Άλλωστε πάνω από όλα είναι… η υγεία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλάτι πως να το μειώσεις

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αλάτι: Πώς να το μειώσεις χωρίς να επηρεάσεις τη γεύση;

Εάν φροντίζεις συστηματικά την υγεία σου και θέλεις να προστατεύεις τον οργανισμό σου, τότε πρέπει να ακολουθήσεις μία διατροφή με τις σωστές ποσότητες σε αλάτι. Όσο άγευστο κι αν μοιάζει, κάνει καλό στην υγεία.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

ΚΟΚ για Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

To ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί πλέον επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο, παντού: στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι έχει αλλάξει στον ΚΟΚ για τα ποδήλατα, ποια είναι τα νέα σήματα και ποια τα πρόστιμα;