Δείτε το από άλλη γωνία

Τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης σήμερα

Το ερώτημα εάν ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο είναι χρήσιμο ακούγεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης σήμερα

Ειδικά τώρα, που αφενός οι δυνατότητες των δημόσιων φορέων είναι περιορισμένες και αφετέρου οι ανάγκες μας έχουν διαφοροποιηθεί, τα οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης είναι πλέον πολλαπλάσια. 

Η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στο σύγχρονο τρόπο ζωής είναι στις μέρες μας δεδομένη, γι’ αυτό και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, ήδη από το 2004, έχει επιλέξει για να γιορτάζει, την 11η Νοεμβρίου, ως Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη μακροχρόνια οικονομική κρίση αλλά και τις αντιλήψεις για την ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας, αυτή η ημέρα αποκτά πιο βαθύ και ουσιαστικό νόημα. 

Γιατί όμως χρειαζόμαστε την ιδιωτική ασφάλιση; Ποιές καλύψεις μάς παρέχει; Και ποιά είναι τα οφέλη; Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα απλά ερωτήματα δεν είναι και τόσο σύνθετες, όπως θα πίστευε κάποιος. Πηγάζουν από την ανάγκη μας να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος των κινδύνων που διατρέχουμε και να εμπεδώσουμε στην καθημερινότητά μας το αίσθημα της ασφάλειας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε απωλέσει, αφού όλοι ανεξαιρέτως βιώνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης. Αυτή ακριβώς είναι και η λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης σήμερα, η οποία με τη σειρά της μάς δίνει πρόσβαση σε παροχές, αφού αναλαμβάνει να καλύψει για λογαριασμό μας τους απρόβλεπτους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Και όλο αυτό επιτυγχάνεται μέσω της καταβολής του ασφαλίστρου το οποίο δύναται να ποικίλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την αξία και το ασφαλιστικό κεφάλαιο. Γι’ αυτό και τα ασφαλιστικά προγράμματα είναι χωρισμένα σε κλάδους έτσι ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη ασφάλισης. Από την υγεία μέχρι τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θέλουν να μας εξαπατήσουν όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά είναι εκεί για να μας αποζημιώσουν, σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουμε. 

Είναι επίσης δεδομένο πως υπάρχει η αντίληψη που εκφράστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και η οποία έκανε μία μερίδα του κόσμου να αντιμετωπίζει καχύποπτα την ιδιωτική ασφάλεια. Ωστόσο, οι έρευνες, ακόμη και όσες χρονολογούνται πριν την κρίση, δείχνουν ότι οι Ελληνες στρεφόμαστε ολοένα και πιο συχνά στην ιδιωτική ασφάλιση, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι δομές της υγείας. Μάλιστα, για παράδειγμα, σήμερα είναι ξεκάθαρα μύθος ότι οι προτιμούμε τα δημόσια νοσοκομεία όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό φαίνεται καθαρά και στην αύξηση της τάξης του 1,3% που σημειώθηκε το Α’ εξάμηνο του 2017 στις ασφαλίσεις ζωής, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Ενώ, και η συνολική πορεία της ασφαλιστικής αγοράς για την ίδια περίοδο κατέγραψε αύξηση, όπως επίσης η αύξηση 4,6% που σημειώθηκε το έτος 2016 αποδεικνύει πως ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης το κοινό θέλει να νιώθει ασφαλές. 

Τέλος, μία αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι επιθυμούμε να ασφαλιστούμε, και δεν το αποφασίζουμε, είναι πως οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν με βάση το ιδιαίτερα αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο και πάντοτε υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι που μας διασφαλίζει. Ενώ, ειδικά για τους ασφαλισμένους του κλάδου ζωής έχει εδώ και μία επταετία θεσπιστεί το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. 

Τι περιμένετε; Ενημερωθείτε σήμερα για τα προγράμματα ασφάλισης της Eurolife ERB Aσφαλιστικής και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. 
To πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

To πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Οι γιορτές, αντί να μας κάνουν χαρούμενους, τελικά μας στρεσάρουν. Τα δώρα, τα τραπέζια, οι απαιτήσεις… Μήπως, τελικά, έχουμε χάσει το νόημα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

10 απλές συμβουλές για οδήγηση σε χιόνι και πάγο

Η οδήγηση σε χιόνι και πάγο απαιτεί ένα διαφορετικό στυλ οδήγησης, άγνωστο στους περισσότερους εντός των τειχών, μιας και ο χειμώνας, ειδικά στην Αθήνα, διαρκεί ελάχιστα, αλλά και μια πρόβλεψη για παν ενδεχόμενο.

Δείτε το από άλλη γωνία

Ποιες τεχνολογίες smartphones εμφανίζονται και στα αυτοκίνητα;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει τις συνήθειές μας και τον τρόπο που είχαμε μάθει τα πράγματα. Τώρα λοιπόν αυτές οι νέες τεχνολογίες, που έχουν φέρει τα πάνω κάτω, μέσω των smartphones, μπαίνουν και στο αυτοκίνητό μας και μας υπόσχονται ακόμα πιο «έξυπνες» μέρες.

Δείτε το από άλλη γωνία

Ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα

Ήρθε η ώρα να στολίσετε το σπίτι και το δέντρο σας και να σκεφτείτε τι δώρο θα κάνετε στους αγαπημένους σας; Επειδή το τέλος της χρονιάς μάς βρίσκει πάντα κάπως στρυμωγμένους οικονομικά, δείτε μερικές εύκολες ιδέες για χειροποίητα στολίδια και δώρα!