Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Πώς να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας χωρίς να ξεφύγετε από το budget;

Ήρθε η στιγμή που ονειρευόσασταν! Μπαίνετε στον κόσμο των επιχειρήσεων και είστε έτοιμοι να στηρίξετε τη δική σας ιδέα.

Πώς να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας χωρίς να ξεφύγετε από το budget;

Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας, στα πρώτα βήματα της νέας σας αυτής προσπάθειας, ώστε να εξασφαλίσετε τις πιο γερές βάσεις για αυτό το ξεκίνημα;

Ο κόσμος του επιχειρείν μπορεί να φαντάζει κλειστός και τις περισσότερες φορές επικίνδυνος. Από τη στιγμή όμως που παίρνει κάποιος την απόφαση να δημιουργήσει τη δική του εταιρία πρέπει να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε το ξεκίνημα αυτό να μην του κοστίσει το μέλλον της προσπάθειάς του. Αυτό σημαίνει ότι το budget πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά, για να μην βρεθεί κανείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, και χρειαστεί να μπει στο φαύλο κύκλο της ατέλειωτης χρηματοδότησης των δράσεων της επιχείρησής του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι έχει φροντίσει να μελετήσει πολύ καλά όλες τις παραμέτρους των εξόδων που θα χρειαστεί να κάνει. Ένα ολοκληρωμένο business plan, στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά, όλα τα έξοδα που θα χρειαστούν, είναι πάντα απαραίτητο. Και κυρίως, όποια κι αν είναι η μεθοδολογία που θα προσεγγίσετε για το δικό σας business plan μην παραλείψετε κομμάτια του, διότι θα βρείτε μπροστά σας έξοδα που δεν είχατε προβλέψει.

Εάν δε νιώθετε ιδιαίτερα ασφαλείς με το budget σας, τότε πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια. Ειδικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να καταρτίσετε το πλάνο σας και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στην εξεύρεση προγραμμάτων χρηματοδότησης. Είναι οι άνθρωποι που θα εξετάσουν και τη χρηματοπιστωτική βιωσιμότητα της επιχείρησής σας, θα δώσουν απαντήσεις σε ό,τι σας απασχολεί, θα θέσουν τους πιο λογικούς στόχους για το πρώτο έτος λειτουργίας και θα εκπαιδεύσουν, τόσο εσάς όσο και το προσωπικό σας. 

Ένας άλλος ενδεδειγμένος τρόπος για να μειώσετε τα απρόβλεπτα έξοδα στο ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης είναι να έχετε προνοήσει νωρίτερα για ένα ποσό στο budget σας, για έκτακτες περιπτώσεις. Στο μεταξύ, ένας μηχανισμός ελέγχου του προϋπολογισμού, ο οποίος συνδέεται με ένα σύστημα λήψης αποφάσεων άμεσα τις περισσότερες φορές μπορεί να «διασώσει» έναν νέο επιχειρηματία, από τον κίνδυνο να απομακρυνθεί πολύ από το budget του. 

Μία σωστή έρευνα της αγοράς στην οποία θα απευθυνθεί η επιχείρησή σας θα σας βοηθήσει να προϋπολογίσετε τα έσοδα που πιθανό θα έχετε, αρά να γνωρίζετε μέχρι το σημείο στο οποίο μπορείτε να φτάσετε σε σχέση με τα έξοδα. Το χαμηλό κόστος εκκίνησης είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίσει στην εξίσωση που καλείται κάποιος νεοεισερχόμενος στον κόσμο των επιχειρήσεων να λύσει. 

Τέλος, μη φοβηθείτε να μοιράσετε tasks σε συνεργάτες σας, οι οποίοι θα έχουν την εμπειρία να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, τηρώντας ευλαβικά το προβλεπόμενο budget. Ένα λάθος που εύκολα κάνει ένας νέος επιχειρηματίας είναι να υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες που έχει τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του, με αποτέλεσμα να επαφίεται σε ακατάλληλους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι το κόστος σε χρόνο και χρήμα ξεφεύγει, καθώς θα πρέπει να προχωρήσει κάποια στιγμή σε διορθωτικές κινήσεις. 

Σκεφτείτε καλά, και κυρίως οραματιστείτε τον εαυτό σας στη θέση του επιχειρηματία, προσπαθήστε να οργανώσετε σωστά την επιχείρησή σας και μείνετε συνεπείς στις δεσμεύσεις και είναι σίγουρο πως η επιτυχία θα σας χαμογελάσει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Ποιοι Παράγοντες Ευθύνονται για την Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα;

Η υπογεννητικότητα αποτελεί μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα, αφού οι γεννήσεις βρίσκονται σε σταθερά πτωτική πορεία από το 2008 (ΕΛΣΤΑΤ), με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του πληθυσμού της χώρας να είναι σήμερα άνω των 43 ετών. Το παράδοξο είναι ότι ενώ πολλά ζευγάρια έχουν την πρόθεση να αποκτήσουν παιδιά, τελικά κάνουν πίσω. Ποιοι είναι οι παράγοντες που κρύβονται πίσω από την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα;

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αξίζει να έχει κάποιος ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Αξίζει να πληρώνει κάποιος για να έχει ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή είναι καλύτερο να έχει στην άκρη χρήματα για μια “ώρα ανάγκης”;

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μάνος Μ. Δημητρούλης, μας εξηγεί τι είναι ο διαβητης και μας δίνει διατροφικές συστάσεις, μαζί με ένα πλήρες προτεινόμενο διατροφολόγιο, στο άρθρο που ακολουθεί.