Αναζητάμε την έμπνευση

Περνάμε καλά όλη η οικογένεια μαζί: Ιδέες και tips

Οι οικογενειακές στιγμές είναι πολύτιμες και δημιουργούν αναμνήσεις που κρατούν χρόνια. Καλό είναι λοιπόν να τις χαρούμε πριν μεγαλώσουν τα παιδιά μας και δεν μας θέλουν στην παρέα τους!

Περνάμε καλά όλη η οικογένεια μαζί: Ιδέες και tips

Οι ιδέες για δραστηριότητες, παιχνίδια, βόλτες και εκδρομές για όλη την οικογένεια πολλές. Όρεξη να έχει κάποιος και να τα οργανώσει! Γιατί ο προγραμματισμός και η οργάνωση είναι η μισή διαδρομή προς την διασκέδαση!

Ο καιρός στην Ελλάδα είναι τις περισσότερες μέρες καλός οπότε και μας βοηθά να επιλέξουμε εξωτερικούς χώρους για τις δραστηριότητες μας. Η πιο απλή επιλογή είναι να βγείτε όλοι για έναν καφέ-διαλέξτε μια καφετέρια με κάποιον παιδότοπο ή επιτραπέζια αν τα παιδιά σας είναι μικρά- ή για φαγητό, και να περάσετε έτσι τη μέρα σας συζητώντας για την εβδομάδα σας αλλά και τα επόμενα σχέδια σας. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης κάποιο κοντινό μέρος στη θάλασσα ή σε βουνό για να ξεφύγετε λίγο από την πόλη.

Ανήκετε στους τυχερούς που είστε στην παραλία; Μην κάτσετε να κάνετε μόνο ηλιοθεραπεία! Παίξτε με τα παιδιά σας, από επιτραπέζια ταξιδίου μέχρι βόλει και ρακέτες (σε χώρους που επιτρέπεται και δεν ενοχλείτε!), χτίστε κάστρα, μαζέψτε κοχύλια και όμορφες πέτρες και μετά επιστρέφοντας ψάξτε στο διαδίκτυο ιδέες για να κάνετε κατασκευές και οι καλοκαιρινές σας αναμνήσεις να σας  συντροφεύουν για όλον τον χρόνο.

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, η πόλη προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες. Από τον Εθνικό Κήπο μέχρι μια βόλτα στο...νησί της Αθήνας, τα Αναφιώτικα, από το Μοναστηράκι μέχρι και την Καστέλα, οι επιλογές είναι πολλές. Φυσικά δεν ξεχνάμε τα διάφορα μουσεία αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνουν δωρεάν ή σε πολύ προσιτές τιμές για όλη την οικογένεια.

Αν θέλετε κάτι για πιο βράδυ, διαλέξτε ένα θερινό σινεμά, μια παράσταση ή μια συναυλία σε ένα από τα πολλά ανοιχτά θέατρα της Αθήνας ή για κάτι πιο ιδιαίτερο μια παράσταση παραδοσιακών χορών στο ιστορικό θέατρο της Δόρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη υπολογίσει να μείνετε σπίτι, μην ανησυχείτε, υπάρχουν επιλογές και για εσάς! Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι πολλά, από επιτραπέζια μέχρι υπαίθρια (όπως τα μήλα ή ιδιαίτεροι αγώνες δρόμου) και μάλιστα με κάποιο έπαθλο ώστε να υπάρχει και υγιής ανταγωνισμός. Ακόμα, ιδιαίτερα διασκεδαστικό θα ήταν αν προσπαθούσατε να μαγειρέψετε όλη η οικογένεια μαζί το αγαπημένο σας φαγητό ή το αγαπημένο σας γλυκό. Η απόλαυση μετά όταν θα το τρώτε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πιο βραδάκι, φτιάξτε ποπ κορν και βάλτε να δείτε όλοι μαζί μια ταινία, που να είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες αλλά και να προσφέρει και κάποιο μήνυμα στα παιδιά σας.

Δημιουργήστε λοιπόν όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις και δεθείτε ακόμα περισσότερο μεταξύ σας, κάνοντας ταυτόχρονα όμορφα και δημιουργικά πράγματα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος

Το οφέλη του εθελοντισμού είναι πολλαπλά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνεισφέρει κανείς στην εξέλιξη της κοινωνίας, ενώ αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας, καθώς παρέχονται υλικά αγαθά και υπηρεσίες σε ομάδες, που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Παράλληλα, η αίσθηση της προσφοράς επιδρά θετικά στον ψυχισμό του ίδιου του εθελοντή, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό, ως ένα σημαντικό θεσμό της σύγχρονης κοινωνίας.Αναζητάμε την έμπνευση

Συμβουλές σε γονείς για το καλοκαίρι: Ο απόλυτος οδηγός!

Το καλοκαίρι ξεκινά και όσοι είναι γονείς, ήδη προγραμματίζουν το πώς θα περάσουν τους επόμενους μήνες παρέα με τα παιδιά τους, για να τους χαρίσουν υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Δες μια λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης για γονείς και απόλαυσε το φετινό καλοκαίρι!

Αναζητάμε την έμπνευση

Κι όμως, η Ελλάδα αριθμεί 5 «έξυπνες πόλεις»

Οι «έξυπνες πόλεις» είναι οι πόλεις που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο. Και στην Ελλάδα έχουμε ήδη 5 προηγμένες πόλεις! Εσύ ξέρεις ποιες είναι;