Αναζητάμε την έμπνευση

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Κάθε χρόνο τις γιορτές όλοι τρέχουμε σαν τρελοί να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες, να ψωνίσουμε για το εορταστικό τραπέζι, να αγοράσουμε δώρα και να τα προλάβουμε όλα. Μήπως έχουμε τελικά χάσει το νόημα;

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα και γενικά η περίοδος των γιορτών θεωρείται απαιτητική, καθώς προϋποθέτει αρκετή προετοιμασία προκειμένου κανείς να την απολαύσει. Εάν πάρεις άδεια από τη δουλειά θα πρέπει να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητές σου νωρίτερα, εάν θέλεις να στολίσεις δέντρο θα πρέπει να ασχοληθείς, εάν θέλεις να κάνεις ρεβεγιόν σπίτι σου θα πρέπει να μαγειρέψεις και εάν θες να είσαι εντάξει απέναντι στους άλλους θα πρέπει να αγοράσεις δώρα. Μόνο που όσο εσύ είσαι απασχολημένος/η να κάνεις όλα αυτά, οι γιορτές περνούν και, ώσπου να το καταλάβεις, βρίσκεσαι πίσω στο γραφείο, χωρίς καμία απολύτως ανάμνηση.

Εάν και εσείς λίγο πολύ ακολουθείτε το παραπάνω πρόγραμμα τις γιορτές, τότε είναι λογικό να σκέφτεστε «ποιο το νόημα λοιπόν;». Δεν σας αδικούμε καθώς είναι πολύ φυσικό με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας να έχετε ξεχάσει τι είναι πραγματικά τα Χριστούγεννα. Φέτος, αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε…

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να σας παρασύρει πίσω στην παιδική ηλικία και να σας αναζωογονήσει. Θυμηθείτε όλα όσα σας έκαναν, ως παιδί, να απολαμβάνετε και να ανυπομονείτε για τα Χριστούγεννα και εφαρμόστε τα. Δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε ολόκληρο δείπνο πέντε πιάτων όπως η μαμά σας, μπορείτε απλώς να φτιάξετε αν θέλετε τα αγαπημένα σας μελομακάρονα με την αλάνθαστη συνταγή της γιαγιάς. Ακόμα, αν βαριέστε να στολίσετε ολόκληρο δέντρο, μπορείτε απλώς να κρεμάσετε μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα στο τζάκι και… πού ξέρετε, ίσως το πρωί της Πρωτοχρονιάς να τη βρείτε γεμάτη!

Αν πάλι τα κάλαντα ήταν το φόρτε σας, μη διστάσετε να τα τραγουδήσετε στην οικογένειά σας φορώντας το πιο εορταστικό σας χαμόγελο! Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε ή να μην κάνετε θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε χαρά.

Τα Χριστούγεννα είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας, αλλά και με τους αγαπημένους σας και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις. Τώρα λοιπόν που το πρόγραμμά σας είναι πιο χαλαρό, αντί να σπαταλάτε το χρόνο σας να αγχώνεστε για το εάν θα τα προλάβετε όλα, φροντίστε να τον αξιοποιήσετε για να χαρείτε την οικογένειά σας ή τους φίλους σας. Οργανώστε ταξίδια, εκδρομές ή κάτι πέρα από το συνηθισμένο, ελάτε πιο κοντά, μιλήστε, γελάστε και περάστε τις πιο όμορφες γιορτές. Ευκαιρία να δημιουργήσετε και μερικές νέες οικογενειακές παραδόσεις!

Ακόμα, τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσετε αγάπη και σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορείτε να δωρίσετε το ποσό που θα δίνατε για να πάρετε δώρα στους αγαπημένους σας για καλό σκοπό. Επίσης, η εθελοντική εργασία με ανθρώπους που επιτελούν κοινωνικό έργο μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την προσφορά.

Τέλος, τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος να κάνετε τον απολογισμό σας για τη χρονιά που φεύγει και να θέσετε τους στόχους σας για την επόμενη. Ελπίζουμε αυτές οι γιορτές να σας βρουν δίπλα σε αγαπημένα σας πρόσωπα και η Νέα Χρονιά να είναι γεμάτη ευκαιρίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποιο είναι για εσάς το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων; Μοιραστείτε το μαζί μας αφήνοντας το σχόλιό σας παρακάτω και βοηθήστε μας να διαδώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ένας οδηγός για την υγεία σας!

Η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, έχουν βελτιώσει σημαντικά τις γνώσεις μας και τις δυνατότητές μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Παρόλα αυτά, γιατί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας δεν είναι δεδομένη;

Αναζητάμε την έμπνευση

Ρομποτική χειρουργική: Γνωρίστε το σύστημα Mako με 1.000 επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Σήμερα, γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για τη ρομποτική χειρουργική και τα σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα που παρέχει στον ασθενή. Εσείς γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με επιτυχία χειρουργεία με τη βοήθεια ρομπότ;

Αναζητάμε την έμπνευση

Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: Tips, Συμβουλές & Δράσεις

Με αφορμή την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας εξασφαλίσαμε για εσάς μία αποκλειστική συνέντευξη με την Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».