Δείτε το από άλλη γωνία

Κάντε τη δική σας πρόγνωση για τον καιρό της σύνταξης!

Η αποταμίευση θα έπρεπε να είναι συνήθειά μας από πολύ μικρή ηλικία καθώς μπορεί να μας σώσει από πολλά –μελλοντικά- προβλήματα!

Κάντε τη δική σας πρόγνωση για τον καιρό της σύνταξης!

Αν λάβουμε δε υπόψη τη σημερινή κατάσταση, αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον, ειδικότερα το εργασιακό, οι συζητήσεις γύρω από τις συντάξεις και τα αποταμιευτικά προγράμματα είναι φυσικό όλο και να πυκνώνουν.

Ο βασικός στόχος της αποταμίευσης είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο-ή και να το βελτιώσουμε- όταν έρθει η ώρα να πάρουμε τη σύνταξή μας, να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε μετά από τόσα χρόνια εργασίας, κάνοντας όλα αυτά που ονειρευόμασταν. Πώς σκεφτόμαστε τη ζωή μας όταν θα είμαστε, με το καλό, συνταξιούχοι; Τι θέλουμε να κάνουμε; Πώς θέλουμε να είμαστε; Και κυρίως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε όλα αυτά;

Μια εφαρμογή που μας βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση είναι και το εύχρηστο εργαλείο της Eurolife για τον καιρό της σύνταξης! Ο καιρός εδώ χρησιμοποιείται μεταφορικά και στην ουσία πρόκειται για ένα εργαλείο που σε βοηθάει να κάνεις προβολή στο μέλλον και να  υπολογίσεις τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου. Εκεί βλέπεις πώς θα είναι υποθετικά τα πράγματα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Τι λείπει; Περισσεύει κάτι; Πώς μπορούμε να το προλάβουμε και να το ισοσκελίσουμε από τώρα, ώστε όταν έρθει η ώρα να είμαστε άνετοι και ήρεμοι;

Έχοντας λοιπόν μια πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι ο μελλοντικός μας προϋπολογισμός, μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε, πάντα με την ανάλογη αποταμίευση, ότι θα έχουμε ένα ασφαλές εισόδημα για να ζήσουμε άνετα και όπως θα θέλαμε. Μέσα, δηλαδή, στη ρευστή και καθόλου σίγουρη πραγματικότητα, να ρίξουμε μια «άγκυρα» ώστε να μην παρασυρθούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Πώς θα προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι;

Φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι, μας κάνουν να σκεφτόμαστε περισσότερο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Άλλωστε είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε και που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Δείτε το από άλλη γωνία

Ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα

Ήρθε η ώρα να στολίσετε το σπίτι και το δέντρο σας και να σκεφτείτε τι δώρο θα κάνετε στους αγαπημένους σας; Επειδή το τέλος της χρονιάς μάς βρίσκει πάντα κάπως στρυμωγμένους οικονομικά, δείτε μερικές εύκολες ιδέες για χειροποίητα στολίδια και δώρα!

Δείτε το από άλλη γωνία

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του ΑIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1988 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με μία από τις φονικότερες επιδημίες της σύγχρονης ιστορίας. Σήμερα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να καταπολεμηθεί οριστικά μέχρι το 2030.