Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση της επιχείρησής σας;

Είναι πιθανό σε κάποιους η ασφάλιση της επιχείρησής τους να φαντάζει ένα επιπλέον έξοδο, που θα ήθελαν να αποφύγουν. Αν ανήκεις σε αυτούς τότε σκέψου πως η εμπειρία αποδεικνύει πως όσο πιο καλά «θωρακισμένη» είναι μια επιχείρηση, τόσο πιο εύκολα θα ισορροπήσει σε μια δύσκολη στιγμή, αμβλύνοντας το κόστος οποιασδήποτε ζημιάς.

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλιση της επιχείρησής σας;

Η ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των απρόβλεπτων φυσικά εξόδων που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά για κάθε επιχείρηση, ακόμα και της δικής σου -όποιο κι αν είναι το μέγεθός της- είναι ένα σημείο που οφείλεις να προσέξεις. Το παράδειγμα του ιδιοκτήτη ενός μικρομεσαίου καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας που πρόσφατα είδε το εμπόρευμά του να «κάνει φτερά» είναι χαρακτηριστικό, αλλά και σύνηθες. Βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που δεν είχε φανταστεί, και συνεπώς δεν είχε προβλέψει. Εκτός από τα προϊόντα που οι διαρρήκτες πήραν μαζί τους, άφησαν πίσω τους και μεγάλες υλικές ζημιές. Και φυσικά η πρώτη σκέψη του ήταν το κόστος με το οποίο είχε επιβαρυνθεί η επιχείρησή του και η αγωνία του να καταφέρει να το καλύψει.

Ωστόσο, η ανακούφιση δεν άργησε να έρθει αφού έχοντας στη διάθεσή του ένα πρόγραμμα ασφάλισης ολοκληρωμένης κάλυψης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας του κατάφερε να ελαχιστοποιήσει το κόστος της ζημιάς με την οποία είχε επιβαρυνθεί το κατάστημά του.

Και δεν είναι μόνο η προστασία των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης ένας από τους κινδύνους που ίσως βρεθείς αντιμέτωπος. Η ασφαλιστική κάλυψη θα προστατεύσει την επιχείρησή σου από κινδύνους που ίσως να μην έχεις προϋπολογίσει. Από τη διακίνηση των εμπορευμάτων και τα προβλήματα που πιθανόν προκύψουν, μέχρι την απώλεια κερδών και την απώλεια χρημάτων, αλλά και τη ζημιά που μπορεί να προκύψει από την κατάχρηση της εμπιστοσύνης των υπαλλήλων, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ειδικά εάν η επιχείρησή σου έχει ένα μεγάλο κύκλο εργασιών και θεωρείται μεγάλη, τότε πρέπει να την «προστατεύσεις» από κινδύνους που μπορεί να σου φαίνονται ανύπαρκτοι. Εξάλλου, μεταφέροντας το κόστος από απρόβλεπτες καταστάσεις σε μια ασφαλιστική εταιρία εξασφαλίζεις την ομαλή πορεία της επιχείρησής σου. Μην παραβλέπεις επίσης ότι η αστική ευθύνη, αλλά και η ασφάλιση για προσωπικό ατύχημα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες για μια μεγάλη επιχείρηση. Η εργοδοτική ευθύνη αλλά και η ομαδική ασφάλιση των εργαζομένων θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, σε περίπτωση ανάγκης.

Κι αν όλα αυτά μοιάζουν σαν να έρχονται για να προσθέσουν ακόμα έναν πονοκέφαλο στη διαχείριση της επιχείρησής σου, τα προγράμματα ασφάλισης, προσαρμοσμένα πάντα στις ανάγκες της δικής σου εταιρίας, αποτελούν τη μόνη λύση στα προβλήματα που πρέπει να έχεις επιλύσει πριν καν προκύψουν. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγει μια επιχείρηση αλώβητη σε μια  δύσκολη στιγμή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

ΚΟΚ για Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

To ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί πλέον επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο, παντού: στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι έχει αλλάξει στον ΚΟΚ για τα ποδήλατα, ποια είναι τα νέα σήματα και ποια τα πρόστιμα;

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Ρωτήσαμε τη δερματολόγο: Τι ισχύει τελικά για την έκθεση στον ήλιο;

Ήρθε το καλοκαίρι και δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις τη ζεστασιά του ήλιου και να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου; Πριν το κάνεις συμβουλεύσου τον δερματολόγο!