Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πριν την αγορά. Κάν΄το σωστά!

Εχετε αποφασίσει ότι το επόμενό σας αυτοκίνητο θα είναι μεταχειρισμένο; Σωστή απόφαση, αφού αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά πολύ καλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και σε πολύ καλές τιμές. Πριν όμως προχωρήσετε στην αγορά φροντίστε να κάνετε ένα σωστό έλεγχο, ώστε να είστε σίγουροι για το νέο σας αυτοκίνητο.

Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πριν την αγορά. Κάν΄το σωστά!

Ο έλεγχος του οχήματος είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για όποιον θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από την αγορά  μεταχειρισμένων. Γι’ αυτό και είτε θα αναζητά ένα όχημα που να εγγυηθεί κάποιος γνωστός του ή το συνεργείο του ότι είναι σε καλή κατάσταση, είτε θα αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο που μέχρι τότε ανήκει σε κάποιον από τον ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο. Και αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς μία τόσο ακριβή αγορά κάνει τον ενδιαφερόμενο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Όσο καλά πάντως κι αν πιστεύει κανείς ότι γνωρίζει από αυτοκίνητα ο έλεγχος από κάποιον μηχανικό είναι πάντοτε απαραίτητος. Και μάλιστα πρέπει κάποιος να επιλέξει τον μηχανικό που εμπιστεύεται, και εκείνος με τη σειρά του να είναι έμπειρος για να μπορεί να καταλάβει άμεσα τα πιθανά προβλήματα ενός οχήματος.

Εάν πάλι κάποιος θέλει να ελέγξει μόνος του ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πριν απευθυνθεί σε μηχανικό, τότε πρέπει:

  • Να δει ότι το βιβλίο service είναι ενημερωμένο
  • Να μάθει για το ιστορικό μεταπώλησης του οχήματος
  • Να προσέξει τα σημεία στα οποία είναι βαμμένο το αυτοκίνητο και τις πιθανές ζημιές που έχει εξωτερικά
  • Να μάθει εάν το όχημα είναι τρακαρισμένο
  • Να το οδηγήσει, κάνοντας ένα test drive
  • Να ελέγξει τα ελαστικά καθώς το κόστος αλλαγής δεν είναι αμελητέο
  • Να προσέξει τη χρονολογία που αναγράφεται πάνω στα τζάμια. Εάν είναι μεταγενέστερη του έτους παραγωγής του οχήματος ίσως μαρτυρά κάποιο πρόβλημα
  • Να ελέγξει το πλαίσιο, η «καταπόνησή» του δίνει την πληροφορία εμπλοκής σε σοβαρό τροχαίο

Ένας σύγχρονος και ενδεδειγμένος τρόπος ελέγχου ενός οχήματος, που τα τελευταία χρόνια κατακτά ολοένα και περισσότερο την ελληνική αγορά, είναι οι πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να ζητήσει έναν ανεξάρτητο έλεγχο του οχήματος που τον ενδιαφέρει από εξειδικευμένους μηχανικούς, χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να μετακινηθεί. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες οι μηχανικοί της εταιρίας ελέγχουν το αυτοκίνητο με 4 διαφορετικούς τρόπους σε 180 σημεία και απαντούν γραπτώς στον ενδιαφερόμενο με μια πολυσέλιδη μελέτη. Η ψηφιακή εποχή έχει προσφέρει νέες δυνατότητες ακόμη και σε αυτόν τον τομέα που μέχρι πριν 3 χρόνια κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια υπηρεσία. 


Όπως κι αν επιλέξει κανείς να ελέγξει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει να αγοράσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να το κάνει σωστά, γιατί εκτός από θέμα κόστους είναι και θέμα ασφάλειας. Και μιας και μιλάμε για ασφάλεια, όταν αποκτήσετε το μεταχειρισμένο που θέλετε, έχετε αποφασίσει ποια ασφάλεια αυτοκινήτου θα διαλέξετε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα τις γιορτές

Οι γιορτές αποτελούν ιδανική αφορμή για να περάσετε χρόνο μαζί με τα παιδιά σας. Εάν δεν θέλετε τις ημέρες αυτές να τις περάσουν μπροστά στην τηλεόραση, φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα τα κρατήσει απασχολημένα και ταυτόχρονα θα τα γεμίσει χαρά και θα τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν τις πιο ωραίες γιορτές, μέσα από μοναδικές εμπειρίες. Ανακαλύψτε, λοιπόν, τις δραστηριότητες που διοργανώνονται στην Αθήνα και κάντε πιο δημιουργικά αυτά τα Χριστούγεννα για τα παιδιά σας!

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Οι βασικές και άλλες καλύψεις για το αυτοκίνητό σας

Μπορεί η ασφάλεια των οχημάτων να είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία, ωστόσο ο λόγος που χρειάζεται να ενημερωνόμαστε και για τις επιπλέον καλύψεις είναι εντελώς πρακτικός.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Πώς μπορείτε να ανακυκλώσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας;

Με τους επιστήμονες να εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το περιβάλλον και τις συνέπειες που έχει η κλιματική αλλαγή  στην καθημερινότητα όλων, η ανακύκλωση γίνεται πλέον επιβεβλημένη, πόσο μάλλον η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών μας.