Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Τσάμπα το πήρα το smartphone;

Τι μόδα και αυτή με τα smartphones...Έχουμε καταλήξει να δίνουμε πιο πολλά χρήματα στις συσκευές μας παρά σε κανονικούς υπολογιστές!

Τσάμπα το πήρα το smartphone;

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα και πρακτικά, ειδικά όταν κάποιος πρέπει να είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και να κάνει διάφορες εργασίες, ενώ δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε υπολογιστή. Και έτσι είναι, για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

Αλλά πόσοι από αυτούς που έχουν τα ακριβά κινητά τα χρειάζονται για τέτοιες εργασίες; Οι περισσότεροι άντε να κοιτάνε κανένα mail, να συνδέονται στα social media και να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο. Πόσοι δηλαδή χρησιμοποιούν όλες τις παροχές που τους προσφέρει ένα τέτοιο τηλέφωνο; Είναι να αναρωτιέται κανείς μήπως τελικά έχουν το smartphone χωρίς λόγο, για να κάνουν τη δουλειά μιας απλής συσκευής...

Ένα κινητό τηλέφωνο, τώρα, είναι πολυεργαλείο. Έχουμε φυσικά ακούσει παραδείγματα για το πώς μέσω του (έξυπνου) κινητού μας θα μπορούμε να χειριζόμαστε τις συσκευές του έξυπνου σπιτιού μας. Και αυτή είναι μία μόνο περίπτωση! Με όλες τις εφαρμογές που κυκλοφορούν μπορούμε από το να κάνουμε γυμναστική και να παρακολουθούμε τα έξοδά μας, μέχρι το να μετράμε πόσα ποτήρια νερό πίνουμε και να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις αν δεν έχουμε πιει τα απαραίτητα.

Μικρές-μικρές εφαρμογές λοιπόν που, ενώ δεν τις «πιάνει το μάτι», μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις καθημερινά και να αναλάβουν αυτές θέματα που μόνοι μας είτε δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε, είτε δεν θα προλαβαίναμε, ή ακόμα και θα ξεχνούσαμε.

Μια τέτοια, ιδιαίτερα χρήσιμη, εφαρμογή είναι και αυτή της Eurolife για το αυτοκίνητο. Διαθέσιμη και στα δύο μεγάλα «καταστήματα» εφαρμογών για δωρεάν κατέβασμα, αποτελεί ένα εργαλείο απαραίτητο για κάθε οδηγό.

Μόλις ο οδηγός την κατεβάσει και την εγκαταστήσει στο έξυπνο τηλέφωνό του, μπορεί να εισάγει τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του και τα στοιχεία επικοινωνίας του ασφαλιστικού του διαμεσολαβητή και με αυτόν τον τρόπο να τα έχει αυτόματα στη διάθεσή του, αν κάτι χρειαστεί.

Η βοήθεια όμως δεν σταματά εκεί. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, μέσω της εφαρμογής και με ένα κλικ, ενημερώνονται οι αρμόδιοι στη Φροντίδα Ατυχήματος σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκονται οδηγός και όχημα, ώστε να σταλεί βοήθεια, αλλά και να μετακινηθεί το όχημα όπου χρειάζεται. Να σημειωθεί εδώ ότι αυτό ισχύει και για το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή χρησιμεύει και σαν αρχείο συμβάντων, αφού εκεί μπορούν να σημειωθούν τα στοιχεία των οδηγών και του συμβάντος, να αποθηκευτούν οι φωτογραφίες από το ατύχημα και όλα αυτά να σταλούν ηλεκτρονικά στην ασφαλιστική και να ξεκινήσει η επεξεργασία του αιτήματος.

Άλλο ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να «καλέσει» οδική βοήθεια (αν συμπεριλαμβάνεται στις καλύψεις του συμβολαίου). Σημειώνει ο οδηγός τι έπαθε το όχημα, η εφαρμογή βρίσκει πού είναι σταματημένο και ενημερώνει αυτόματα την οδική βοήθεια. Επίσης, περιέχει και λίστα όλων των συμβεβλημένων συνεργείων που βρίσκονται κοντά.

Είδατε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μια εφαρμογή; Μας λύνει τα χέρια και με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούμε και το κινητό μας που...μόνο καφέ δεν φτιάχνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

ΚΟΚ για Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

To ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί πλέον επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο, παντού: στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι έχει αλλάξει στον ΚΟΚ για τα ποδήλατα, ποια είναι τα νέα σήματα και ποια τα πρόστιμα;

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Ρωτήσαμε τη δερματολόγο: Τι ισχύει τελικά για την έκθεση στον ήλιο;

Ήρθε το καλοκαίρι και δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις τη ζεστασιά του ήλιου και να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου; Πριν το κάνεις συμβουλεύσου τον δερματολόγο!