Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Πόση ώρα να αφήσω το παιδί μου μπροστά στον υπολογιστή;

Είμαστε σίγουροι ότι το έχετε σκεφτεί ή συζητήσει πολλές φορές. Ιδίως τα σαββατοκύριακα, που η έλλειψη του σχολείου και των μαθητικών υποχρεώσεων αφήνει στα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Πόση ώρα να αφήσω το παιδί μου μπροστά στον υπολογιστή;

Είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές έχετε σκεφτεί ή συζητήσει με το έτερον σας ήμισυ το παραπάνω ερώτημα. Ιδίως τα σαββατοκύριακα που η έλλειψη του σχολείου και των μαθητικών υποχρεώσεων αφήνει στα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι στο φυσικό κόσμο ή μπροστά σε κάποια οθόνη. Που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι πλέον πολλές: Τηλεόραση, Υπολογιστής, Κινητά τηλέφωνα και πλέον tablets που ολοένα κερδίζουν την προτίμηση των ενηλίκων αλλά και των ανηλίκων μελών της οικογένειας.

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να έρχονται καθόλου σε επαφή με τηλεόραση ή κάποια άλλη οθόνη. Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αυτή η επαφή πρέπει να περιορίζεται στις 2 ώρες ημερησίως.

Αν και η φύση της ενασχόλησης των παιδιών με έναν υπολογιστή παίζει σημαντικό ρόλο, αφού αποδεδειγμένα τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθούν και ενισχύουν σημαντικά την ικανότητα αντίληψης και αντίδρασης, το μυστικό βρίσκεται, όπως πάντα, στο μέτρο.

Μέτρο, που μόνο οι γονείς μπορείτε να διδάξετε, αλλά και να διασφαλίσετε στα παιδιά σας, αφού έχετε ολοκληρωμένη και μοναδική άποψη για το χαρακτήρα τους, τις επιδόσεις τους στο σχολείο, την κοινωνικότητά τους, αλλά και τη μικρότερη ή μεγαλύτερη εξάρτησή τους από την οθόνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

5 βασικοί όροι των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ή να ανανεώσεις το παλιό; Από την έρευνά σου, πιθανό να προκύψουν όροι που δεν σου είναι ξεκάθαροι. Το παρακάτω “γλωσσάρι” θα σε βοηθήσει να κάνεις την καλύτερη επιλογή για την υγεία σου!

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

9 tips για να οργανώσεις το γραφείο σου

Επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές; Κάνε τη μετάβαση πιο ομαλή οργανώνοντας τον χώρο σου και ξεκίνα τη νέα χρονιά με ανανεωμένη διάθεση!

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Ασφάλιση Ζωής: Ποιο Είδος Ταιριάζει Στις Δικές Σου Ανάγκες;

Έχεις αναλογιστεί ποιο είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο ενός ανθρώπου;  Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι μεγάλη αξία έχουν τα ακίνητα, οι επενδύσεις ή οι αποταμιεύσεις. Όμως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο τελικά είναι το εισόδημα, καθώς αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τα παραπάνω.