Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Πόση ώρα να αφήσω το παιδί μου μπροστά στον υπολογιστή;

Είμαστε σίγουροι ότι το έχετε σκεφτεί ή συζητήσει πολλές φορές. Ιδίως τα σαββατοκύριακα, που η έλλειψη του σχολείου και των μαθητικών υποχρεώσεων αφήνει στα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Πόση ώρα να αφήσω το παιδί μου μπροστά στον υπολογιστή;

Είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές έχετε σκεφτεί ή συζητήσει με το έτερον σας ήμισυ το παραπάνω ερώτημα. Ιδίως τα σαββατοκύριακα που η έλλειψη του σχολείου και των μαθητικών υποχρεώσεων αφήνει στα παιδιά περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι στο φυσικό κόσμο ή μπροστά σε κάποια οθόνη. Που ευτυχώς ή δυστυχώς είναι πλέον πολλές: Τηλεόραση, Υπολογιστής, Κινητά τηλέφωνα και πλέον tablets που ολοένα κερδίζουν την προτίμηση των ενηλίκων αλλά και των ανηλίκων μελών της οικογένειας.

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να έρχονται καθόλου σε επαφή με τηλεόραση ή κάποια άλλη οθόνη. Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αυτή η επαφή πρέπει να περιορίζεται στις 2 ώρες ημερησίως.

Αν και η φύση της ενασχόλησης των παιδιών με έναν υπολογιστή παίζει σημαντικό ρόλο, αφού αποδεδειγμένα τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθούν και ενισχύουν σημαντικά την ικανότητα αντίληψης και αντίδρασης, το μυστικό βρίσκεται, όπως πάντα, στο μέτρο.

Μέτρο, που μόνο οι γονείς μπορείτε να διδάξετε, αλλά και να διασφαλίσετε στα παιδιά σας, αφού έχετε ολοκληρωμένη και μοναδική άποψη για το χαρακτήρα τους, τις επιδόσεις τους στο σχολείο, την κοινωνικότητά τους, αλλά και τη μικρότερη ή μεγαλύτερη εξάρτησή τους από την οθόνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τράκαρες με όχημα που ήταν ανασφάλιστο; Μάθε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Οδηγείς, κορνάρεις, τρακάρεις! Κατεβαίνεις να ανταλλάξεις στοιχεία με τον οδηγό και ανακαλύπτεις ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο. Και τώρα τι;

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τι πρέπει να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ το καλοκαίρι;

Καλοκαιράκι σημαίνει διακοπές, ξεγνοιασιά και φυσικά ευκαιρίες για να το ρίξεις έξω και να πιείς και ένα ποτό παραπάνω. Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ και ειδικά το καλοκαίρι;