Αναζητάμε την έμπνευση

Ο πιο ευρηματικός ή κουραστικός τρόπος να πλένεις τα ρούχα;

Θα το θυμάστε από το μάθημα Φυσικής στο Γυμνάσιο: η ενέργεια στη φύση δεν χάνεται ποτέ, απλά αλλάζει μορφή. Αυτός ο κανόνας ενέπνευσε το σχεδιασμό ενός πραγματικά πρωτοποριακού πλυντηρίου!

Ο πιο ευρηματικός ή κουραστικός τρόπος να πλένεις τα ρούχα;

Οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα οικολογίας ξέρουν καλά ότι δεν μπορούμε να έχουμε τα ρούχα μας καθαρά χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Μια πρωτοποριακή ιδέα επιχειρεί να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο και να αξιοποιήσει την κινητική ενέργεια που δημιουργεί ο ίδιος ο καταναλωτής προκειμένου να εξασφαλίσει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να πλυθούν τα ρούχα. Πρόκειται για ένα πλυντήριο που περιλαμβάνει ένα διάδρομο γυμναστικής. Η ενέργεια που παράγεται όταν κάποιος τρέχει επάνω σ’ αυτόν χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της πλύσης. Όση περισσέψει αποθηκεύεται για να μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας κάποια μέρα που απλά δεν θα έχετε χρόνο ή όρεξη για τρέξιμο. 

Επιπλέον, το πλυντήριο διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες –για να μπορούμε εμείς να απολαύσουμε το τζόγκινγκ μας στην ύπαιθρο όταν έχει καλό καιρό και εκείνο να μπορεί να δουλεύει χάρη στην ηλιακή ενέργεια- και ειδικά σχεδιασμένο κάδο που χρησιμοποιεί τη μικρότερη δυνατή ποσότητα νερού για κάθε πλύση. 

Το μοντέλο, που ονομάζεται Wheel, είναι δημιουργία του Κορεάτη Si Hyeong Ryu, σπουδαστή σε σχολή ντιζάιν, και σχεδιάστηκε για τη συμμετοχή του στον ετήσιο διαγωνισμό Electrolux Design Competition 2014, για νέους ντιζάινερ. Δεν ξέρουμε εάν θα βγει ποτέ στο εμπόριο, όμως σίγουρα είναι μια καλή ιδέα για όσους λατρεύουν το τρέξιμο (και ένας εφιάλτης για όσους το μισούν)…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Οικονομική Ευεξία: Απόκτησε υγιή σχέση με τα χρήματα και βελτίωσε τη ζωή σου

Ο νούμερο ένα παράγοντας άγχους σήμερα είναι τα οικονομικά. Πώς θα καλύψω τα βασικά μου έξοδα; Πώς θα κάνω αποταμίευση; Πώς θα πραγματοποιήσω έναν στόχο μου; Εάν σε απασχολούν και εσένα αυτά τα ερωτήματα μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη σχέση με τα χρήματα κάνοντας και έναν προγραμματισμό για το μέλλον.

Αναζητάμε την έμπνευση

Βάλε στόχο να πετύχεις τους στόχους σου τη Νέα Χρονιά!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θέτεις στόχους για τη νέα χρονιά. Άλλους τους πετυχαίνεις και άλλους όχι, γιατί δεν περνούν και όλα από το χέρι σου. Δες παρακάτω πώς θα πετύχεις ένα μεγάλο μέρος των στόχων που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά.

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Τα Χριστούγεννα που όλα ντύνονται γιορτινά και παίρνουν ρυθμό από τα κάλαντα είναι δύσκολο να μην νιώθουμε ευτυχισμένοι. Και όμως, επειδή η ευτυχία ή (αντίστοιχα) η δυστυχία είναι έννοιες υποκειμενικές, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να σαμποτάρεις εσύ την ευτυχία σου;