Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Αναζητάμε την έμπνευση

20 Οκτωβρίου 2014, 12:26

Hanx Writer: το app του Τομ Χανκς που μας ταξιδεύει στο χρόνο

Ο διάσημος ηθοποιός δημιούργησε μια εφαρμογή που μετατρέπει το tablet σε ρετρό γραφομηχανή και κατέλαβε την πρώτη θέση στις δωρεάν εφαρμογές του App Store μέσα σε μια εβδομάδα από το λανσάρισμά της.

Δεν είναι απλά ότι είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που κάνει λίγο πιο κομψή την οθόνη της ταμπλέτας μας. Ούτε ότι είναι σχεδιασμένη από έναν διάσημο και πολύ δημοφιλή ηθοποιό του Χόλιγουντ. Είναι ότι το Hanx Writer –το app με την υπογραφή του Τομ Χανκς που μετατρέπει το πληκτρολόγιο του tablet σε γραφομηχανή παλαιού τύπου- φέρνει στο επίκεντρο της ψηφιακής εποχής μας τον αέρα μιας άλλης, πιο ρομαντικής, πιο αυθεντικής και πιο απολαυστικής. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν προλάβει να ζήσουν την εμπειρία της γραφομηχανής. 

Όπως σχολίασε ένας από τους πρώτους χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή, το Hanx Writer είναι μια αφορμή για να συνειδητοποιήσεις , για μια ακόμη φορά,  ότι «η ευχαρίστηση πηγάζει από τα απλά πράγματα στη ζωή!»

Ο πολυτάλαντος δημιουργός του, Τομ Χανκς, είχε αποκαλύψει σε άρθρο του στους New York Times, τον Αύγουστο του 2013, ότι, εκτός από το να συλλέγει γραφομηχανές μανιακά από το 1978, τις χρησιμοποιεί καθημερινά για να γράφει σημειώσεις, λίστες και ευχαριστήρια σημειώματα. Ο ίδιος λατρεύει τον ήχο των παλιών πλήκτρων, την ηχητική προειδοποίηση όταν φτάνεις στο τέλος της σειράς και το «ντινγκ» όταν αλλάζεις αράδα. Γι αυτό και τα ενέταξε όλα στην εφαρμογή, για μια πιο πλήρη εμπειρία για τον κάθε χρήστη. Όταν ρωτήθηκε, σε  έναν διάλογο που είχε  στο Twitter με τους διαχειριστές του AppStore, σε ποιες περιπτώσεις θα ήθελε να χρησιμοποιούν την εφαρμογή του οι χρήστες, η απάντησή του ήταν «για να γράψουν μια ερωτική επιστολή που θέλουν να δείχνει, ξέρεις, ξεχωριστή»…

Info: Μπορείτε να κατεβάσετε το Hanx Writer App από το App store για συσκευές Apple και από το Playstore για Android.  H βασική έκδοση που περιλαμβάνει μια γραμματοσειρά ενός χρώματος είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να «ξεκλειδώσετε» περισσότερες επιλογές πληρώνοντας ένα αντίτιμο. 


Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.