Αναζητάμε την έμπνευση

Hanx Writer: το app του Τομ Χανκς που μας ταξιδεύει στο χρόνο

Ο διάσημος ηθοποιός δημιούργησε μια εφαρμογή που μετατρέπει το tablet σε ρετρό γραφομηχανή και κατέλαβε την πρώτη θέση στις δωρεάν εφαρμογές του App Store μέσα σε μια εβδομάδα από το λανσάρισμά της.

Hanx Writer: το app του Τομ Χανκς που μας ταξιδεύει στο χρόνο

Δεν είναι απλά ότι είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που κάνει λίγο πιο κομψή την οθόνη της ταμπλέτας μας. Ούτε ότι είναι σχεδιασμένη από έναν διάσημο και πολύ δημοφιλή ηθοποιό του Χόλιγουντ. Είναι ότι το Hanx Writer –το app με την υπογραφή του Τομ Χανκς που μετατρέπει το πληκτρολόγιο του tablet σε γραφομηχανή παλαιού τύπου- φέρνει στο επίκεντρο της ψηφιακής εποχής μας τον αέρα μιας άλλης, πιο ρομαντικής, πιο αυθεντικής και πιο απολαυστικής. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν προλάβει να ζήσουν την εμπειρία της γραφομηχανής. 

Όπως σχολίασε ένας από τους πρώτους χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή, το Hanx Writer είναι μια αφορμή για να συνειδητοποιήσεις , για μια ακόμη φορά,  ότι «η ευχαρίστηση πηγάζει από τα απλά πράγματα στη ζωή!»

Ο πολυτάλαντος δημιουργός του, Τομ Χανκς, είχε αποκαλύψει σε άρθρο του στους New York Times, τον Αύγουστο του 2013, ότι, εκτός από το να συλλέγει γραφομηχανές μανιακά από το 1978, τις χρησιμοποιεί καθημερινά για να γράφει σημειώσεις, λίστες και ευχαριστήρια σημειώματα. Ο ίδιος λατρεύει τον ήχο των παλιών πλήκτρων, την ηχητική προειδοποίηση όταν φτάνεις στο τέλος της σειράς και το «ντινγκ» όταν αλλάζεις αράδα. Γι αυτό και τα ενέταξε όλα στην εφαρμογή, για μια πιο πλήρη εμπειρία για τον κάθε χρήστη. Όταν ρωτήθηκε, σε  έναν διάλογο που είχε  στο Twitter με τους διαχειριστές του AppStore, σε ποιες περιπτώσεις θα ήθελε να χρησιμοποιούν την εφαρμογή του οι χρήστες, η απάντησή του ήταν «για να γράψουν μια ερωτική επιστολή που θέλουν να δείχνει, ξέρεις, ξεχωριστή»…

Info: Μπορείτε να κατεβάσετε το Hanx Writer App από το App store για συσκευές Apple και από το Playstore για Android.  H βασική έκδοση που περιλαμβάνει μια γραμματοσειρά ενός χρώματος είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να «ξεκλειδώσετε» περισσότερες επιλογές πληρώνοντας ένα αντίτιμο. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Οικονομική Ευεξία: Απόκτησε υγιή σχέση με τα χρήματα και βελτίωσε τη ζωή σου

Ο νούμερο ένα παράγοντας άγχους σήμερα είναι τα οικονομικά. Πώς θα καλύψω τα βασικά μου έξοδα; Πώς θα κάνω αποταμίευση; Πώς θα πραγματοποιήσω έναν στόχο μου; Εάν σε απασχολούν και εσένα αυτά τα ερωτήματα μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη σχέση με τα χρήματα κάνοντας και έναν προγραμματισμό για το μέλλον.

Αναζητάμε την έμπνευση

Βάλε στόχο να πετύχεις τους στόχους σου τη Νέα Χρονιά!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θέτεις στόχους για τη νέα χρονιά. Άλλους τους πετυχαίνεις και άλλους όχι, γιατί δεν περνούν και όλα από το χέρι σου. Δες παρακάτω πώς θα πετύχεις ένα μεγάλο μέρος των στόχων που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά.

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Τα Χριστούγεννα που όλα ντύνονται γιορτινά και παίρνουν ρυθμό από τα κάλαντα είναι δύσκολο να μην νιώθουμε ευτυχισμένοι. Και όμως, επειδή η ευτυχία ή (αντίστοιχα) η δυστυχία είναι έννοιες υποκειμενικές, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να σαμποτάρεις εσύ την ευτυχία σου;