Αναζητάμε την έμπνευση

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση

Δεν υπάρχει μάνατζερ που δεν αναζητά μονίμως τρόπους να αφυπνίσει τη δημιουργική σκέψη της ομάδας του - έρευνες δείχνουν ότι ίσως είναι απλούστερο απ'όσο νομίζουμε.

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση
Είναι βέβαιο πως δεν φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αφού έχετε εμπεδώσει πλέον τα σοφά λόγια των γκουρού του μάνατζμεντ που συνιστούν την απομάκρυνση από την πεπατημένη για την επίτευξη ορισμένων στόχων.

Ακυρώστε λοιπόν την επόμενη συνάντηση που είχατε συγκαλέσει για “brain-storming” και προσκαλέστε τους συναδέλφους που θα συμμετείχαν σ’αυτήν σε έναν περίπατο. Ακόμη καλύτερα, κανονίστε ένα ομαδικό μάθημα aqua aerobics, στην κοντινότερη πισίνα. Θα εκπλαγούν, θα δυσανασχετήσουν ίσως, αλλά ο καθαρός αέρας και η κίνηση, εκτός του ότι θα  ωφελήσουν τον οργανισμό σας, θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πολύ πιο δημιουργικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford διαπίστωσαν ότι όταν περπατάμε είμαστε σε θέση να δίνουμε καλύτερες απαντήσεις σε ερωτήματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη. Για τις ανάγκες της έρευνας έγιναν διάφορα πειράματα, με τη συμμετοχή συνολικά 176 ατόμων, τα οποία κλήθηκαν να βρουν ευφάνταστες λύσεις σε «προβλήματα» (όπως «πώς αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουμπί ή ένα λάστιχο αυτοκινήτου;») ενώ ήταν  καθισμένοι σε μια αίθουσα, ενώ έκαναν διάδρομο, και ενώ περπατούσαν στο ύπαιθρο.

Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι όταν περπατούσαν «κατέβαζαν» πιο δημιουργικές ιδέες σε ποσοστό 81%, ενώ όταν περπατούσαν στο ύπαιθρο, οι σκέψεις τους χαρακτηρίζονταν όχι μόνο από δημιουργικότητα αλλά και από καινοτομία!

Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για πιο παραγωγικές, δημιουργικές συναντήσεις “brain-storming”, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Μοιραστείτε το εδώ πιο κάτω, στα σχόλια- όλοι έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας (Journal of Experimental Psychology).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Walk to win: H ελληνική εφαρμογή για το περπάτημα.

Έχετε βάλει στόχο να χάσετε κιλά ενώ περπατάτε; Θέλετε να μάθετε πώς να περπατάτε σωστά ; Αποδέχεστε τα οφέλη του περπατήματος για την υγεία και είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα. Η ελληνική εφαρμογή Walk to Win σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας, ενώ παράλληλα σας επιβραβεύει με έκπτωση στα ασφάλιστρα.

Αναζητάμε την έμπνευση

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στην Παιδική Ηλικία

Ο καρκίνος είναι μια από τις πιο «δύσκολες» ασθένειες, που γίνεται ακόμα «δυσκολότερη» όταν εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους, καθώς αυξάνει και τη ψυχολογική πίεση στις οικογένειες των ασθενών. Το αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, είναι να υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις «παραμορφωμένη» εικόνα για τη νόσο. Τι ισχύει, λοιπόν, πραγματικά;

Αναζητάμε την έμπνευση

Χριστούγεννα στο σπίτι για όλη την οικογένεια

Οι γιορτές είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να χαρούμε το σπίτι και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, Οργανώστε, λοιπόν, ονειρεμένα Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια, ξεκουραστείτε, γεμίστε μπαταρίες και ζήστε τις γιορτές, όπως εσείς ονειρεύεστε.