Αναζητάμε την έμπνευση

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση

Δεν υπάρχει μάνατζερ που δεν αναζητά μονίμως τρόπους να αφυπνίσει τη δημιουργική σκέψη της ομάδας του - έρευνες δείχνουν ότι ίσως είναι απλούστερο απ'όσο νομίζουμε.

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση
Είναι βέβαιο πως δεν φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αφού έχετε εμπεδώσει πλέον τα σοφά λόγια των γκουρού του μάνατζμεντ που συνιστούν την απομάκρυνση από την πεπατημένη για την επίτευξη ορισμένων στόχων.

Ακυρώστε λοιπόν την επόμενη συνάντηση που είχατε συγκαλέσει για “brain-storming” και προσκαλέστε τους συναδέλφους που θα συμμετείχαν σ’αυτήν σε έναν περίπατο. Ακόμη καλύτερα, κανονίστε ένα ομαδικό μάθημα aqua aerobics, στην κοντινότερη πισίνα. Θα εκπλαγούν, θα δυσανασχετήσουν ίσως, αλλά ο καθαρός αέρας και η κίνηση, εκτός του ότι θα  ωφελήσουν τον οργανισμό σας, θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πολύ πιο δημιουργικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford διαπίστωσαν ότι όταν περπατάμε είμαστε σε θέση να δίνουμε καλύτερες απαντήσεις σε ερωτήματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη. Για τις ανάγκες της έρευνας έγιναν διάφορα πειράματα, με τη συμμετοχή συνολικά 176 ατόμων, τα οποία κλήθηκαν να βρουν ευφάνταστες λύσεις σε «προβλήματα» (όπως «πώς αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουμπί ή ένα λάστιχο αυτοκινήτου;») ενώ ήταν  καθισμένοι σε μια αίθουσα, ενώ έκαναν διάδρομο, και ενώ περπατούσαν στο ύπαιθρο.

Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι όταν περπατούσαν «κατέβαζαν» πιο δημιουργικές ιδέες σε ποσοστό 81%, ενώ όταν περπατούσαν στο ύπαιθρο, οι σκέψεις τους χαρακτηρίζονταν όχι μόνο από δημιουργικότητα αλλά και από καινοτομία!

Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για πιο παραγωγικές, δημιουργικές συναντήσεις “brain-storming”, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Μοιραστείτε το εδώ πιο κάτω, στα σχόλια- όλοι έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας (Journal of Experimental Psychology).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος

Το οφέλη του εθελοντισμού είναι πολλαπλά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνεισφέρει κανείς στην εξέλιξη της κοινωνίας, ενώ αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας, καθώς παρέχονται υλικά αγαθά και υπηρεσίες σε ομάδες, που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Παράλληλα, η αίσθηση της προσφοράς επιδρά θετικά στον ψυχισμό του ίδιου του εθελοντή, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό, ως ένα σημαντικό θεσμό της σύγχρονης κοινωνίας.Αναζητάμε την έμπνευση

Συμβουλές σε γονείς για το καλοκαίρι: Ο απόλυτος οδηγός!

Το καλοκαίρι ξεκινά και όσοι είναι γονείς, ήδη προγραμματίζουν το πώς θα περάσουν τους επόμενους μήνες παρέα με τα παιδιά τους, για να τους χαρίσουν υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Δες μια λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης για γονείς και απόλαυσε το φετινό καλοκαίρι!

Αναζητάμε την έμπνευση

Κι όμως, η Ελλάδα αριθμεί 5 «έξυπνες πόλεις»

Οι «έξυπνες πόλεις» είναι οι πόλεις που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο. Και στην Ελλάδα έχουμε ήδη 5 προηγμένες πόλεις! Εσύ ξέρεις ποιες είναι;