Αναζητάμε την έμπνευση

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση

Δεν υπάρχει μάνατζερ που δεν αναζητά μονίμως τρόπους να αφυπνίσει τη δημιουργική σκέψη της ομάδας του - έρευνες δείχνουν ότι ίσως είναι απλούστερο απ'όσο νομίζουμε.

Η δημιουργικότητα θέλει κίνηση
Είναι βέβαιο πως δεν φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αφού έχετε εμπεδώσει πλέον τα σοφά λόγια των γκουρού του μάνατζμεντ που συνιστούν την απομάκρυνση από την πεπατημένη για την επίτευξη ορισμένων στόχων.

Ακυρώστε λοιπόν την επόμενη συνάντηση που είχατε συγκαλέσει για “brain-storming” και προσκαλέστε τους συναδέλφους που θα συμμετείχαν σ’αυτήν σε έναν περίπατο. Ακόμη καλύτερα, κανονίστε ένα ομαδικό μάθημα aqua aerobics, στην κοντινότερη πισίνα. Θα εκπλαγούν, θα δυσανασχετήσουν ίσως, αλλά ο καθαρός αέρας και η κίνηση, εκτός του ότι θα  ωφελήσουν τον οργανισμό σας, θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πολύ πιο δημιουργικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford διαπίστωσαν ότι όταν περπατάμε είμαστε σε θέση να δίνουμε καλύτερες απαντήσεις σε ερωτήματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη. Για τις ανάγκες της έρευνας έγιναν διάφορα πειράματα, με τη συμμετοχή συνολικά 176 ατόμων, τα οποία κλήθηκαν να βρουν ευφάνταστες λύσεις σε «προβλήματα» (όπως «πώς αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουμπί ή ένα λάστιχο αυτοκινήτου;») ενώ ήταν  καθισμένοι σε μια αίθουσα, ενώ έκαναν διάδρομο, και ενώ περπατούσαν στο ύπαιθρο.

Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι όταν περπατούσαν «κατέβαζαν» πιο δημιουργικές ιδέες σε ποσοστό 81%, ενώ όταν περπατούσαν στο ύπαιθρο, οι σκέψεις τους χαρακτηρίζονταν όχι μόνο από δημιουργικότητα αλλά και από καινοτομία!

Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για πιο παραγωγικές, δημιουργικές συναντήσεις “brain-storming”, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Μοιραστείτε το εδώ πιο κάτω, στα σχόλια- όλοι έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Πειραματικής Ψυχολογίας (Journal of Experimental Psychology).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

Οικονομική Ευεξία: Απόκτησε υγιή σχέση με τα χρήματα και βελτίωσε τη ζωή σου

Ο νούμερο ένα παράγοντας άγχους σήμερα είναι τα οικονομικά. Πώς θα καλύψω τα βασικά μου έξοδα; Πώς θα κάνω αποταμίευση; Πώς θα πραγματοποιήσω έναν στόχο μου; Εάν σε απασχολούν και εσένα αυτά τα ερωτήματα μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη σχέση με τα χρήματα κάνοντας και έναν προγραμματισμό για το μέλλον.

Αναζητάμε την έμπνευση

Βάλε στόχο να πετύχεις τους στόχους σου τη Νέα Χρονιά!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θέτεις στόχους για τη νέα χρονιά. Άλλους τους πετυχαίνεις και άλλους όχι, γιατί δεν περνούν και όλα από το χέρι σου. Δες παρακάτω πώς θα πετύχεις ένα μεγάλο μέρος των στόχων που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά.

Αναζητάμε την έμπνευση

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Τα Χριστούγεννα που όλα ντύνονται γιορτινά και παίρνουν ρυθμό από τα κάλαντα είναι δύσκολο να μην νιώθουμε ευτυχισμένοι. Και όμως, επειδή η ευτυχία ή (αντίστοιχα) η δυστυχία είναι έννοιες υποκειμενικές, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να σαμποτάρεις εσύ την ευτυχία σου;