Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

15 Οκτωβρίου 2017, 11:00

4 tips για τη συντήρηση του σκάφους σας το χειμώνα

Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι αλήθεια πως τελείωσαν, και μαζί τους τελείωσαν και οι ατέλειωτες βόλτες με το σκάφος αναψυχής.


Χαρείτε όσο γίνεται την τελευταία διαδρομή στη θάλασσα και ξεκινήστε τη διαδικασία συντήρησης και φύλαξης για τους χειμερινούς μήνες του σκάφους σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν φυλάξετε το σκάφος σας τους χειμερινούς μήνες είναι ο έλεγχος. Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίσατε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας το καλοκαίρι, ο έλεγχος θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν μικρά ή μεγάλα προβλήματα που μπορεί να έχει το σκάφος σας και να μην γνωρίζετε. Εκτός ότι το κόστος επισκευής μιας ζημιάς ίσως να είναι δυσανάλογο σε σχέση με τη συντήρηση, είναι και θέμα ασφάλειας τόσο για εσάς όσο και για τους επιβαίνοντες. Εάν δεν νιώθετε σίγουροι για τις γνώσεις σας, μπορείτε να ζητήσετε να ελέγξουν το σκάφος σας ειδικοί.

Πάντως, η συντήρηση των μηχανικών μερών, του συστήματος διεύθυνσης, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και φυσικά του ίδιου του σκάφους είναι απαραίτητη μετά τη χρήση του καλοκαιριού. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται περίπλοκα, θεωρήστε ότι είναι κάτι σαν το καθιερωμένο service που θα κάνατε στο αυτοκίνητό σας. Εάν το παραλείψετε είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην πρώτη σας πλεύση την άνοιξη θα αντιμετωπίσετε προβλήματα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο αδυσώπητο είναι το νερό της θάλασσας. 

Το ίδιο το σκάφος επίσης, δηλαδή το σκαρί του, χρήζει συντήρησης και καθαριότητας. Βγάζοντάς το από τη θάλασσα πρέπει να εντοπίσετε τα χτυπήματα που μπορεί να έχει και να τα επισκευάσετε. Φροντίστε να το κάνετε όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι τέτοιες ώστε να μην εγκλωβιστεί περισσότερη υγρασία στο σκάφος. Αυτή την περίοδο είναι ευκαιρία να επισκευαστούν και τα υπόλοιπα μέρη, όπως οι τέντες, τα καλύμματα και οι ταπετσαρίες, που ο ήλιος και η αλμύρα πραγματικά «ταλαιπωρούν» το καλοκαίρι. Ελέγξτε επίσης τα σωστικά μέσα ότι λειτουργούν σωστά. Εάν χρησιμοποιείτε τρέιλερ για τη μεταφορά του σκάφους καλό είναι να το συντηρήσετε αυτή την περίοδο.

Πριν τοποθετήσετε το χειμερινό κάλυμμα στο σκάφος σας βεβαιωθείτε πως οι χώροι του είναι καθαροί και δεν έχουν κρατήσει υγρασία. Βεβαιωθείτε ακόμη ότι οι όποιες φθορές και τα προβλήματα που μπορεί να προκλήθηκαν από τη χρήση έχουν επιδιορθωθεί. Και τέλος, πριν το αποχωριστείτε για το χειμώνα, κάντε έναν έλεγχο στα πιστοποιητικά σας και βεβαιωθείτε ότι το σκάφος σας διαθέτει ασφάλεια. Τα ασφαλιστικά συμβόλαια της Eurolife σας προσφέρουν όλες τις καλύψεις που χρειάζεστε για να προστατεύσετε το σκάφος σας και να το χαίρεστε με ξεγνοιασιά.


Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.