Δείτε το από άλλη γωνία

Tips αποταμίευσης για τις σπουδές

Βλέποντας το παιδιά σας να μεγαλώνουν, λίγο πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, μοιράζεστε τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους για το μέλλον και πάντα νιώθετε την ευθύνη ότι πρέπει να τους παρέχετε την ώθηση για να πραγματοποιήσουν όσα εκείνα θέλουν. Μήπως λοιπόν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε την αποταμίευση για τις σπουδές τους;

 

 

Tips αποταμίευσης για τις σπουδές

Η εποχή που ο κουμπαράς ήταν η λύση για την αποταμίευση μιας οικογένειας έχει μάλλον περάσει πια. Ειδικά στην εποχή μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους γονείς να κρατήσουν χρήματα για έναν μακροπρόθεσμο σκοπό, όπως είναι οι σπουδές των παιδιών τους, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις είναι αυξημένες. Κι όμως αυτό ακριβώς είναι που αγχώνει τους γονείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τις ιδανικές συνθήκες στα παιδιά τους, όταν εκείνα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ενήλικη ζωή.

Υπάρχουν πάντα απλές λύσεις

Για τους πιο πειθαρχημένους γονείς λοιπόν ο κουμπαράς ή απλά η αποταμίευση ενός ποσού σε μηνιαία βάση μπορεί να είναι μία κάποια λύση ή η αρχή, ακόμα κι αν αυτό είναι ουσιαστικά παλιά τακτική. Χρειάζεται όμως σωστός υπολογισμός και απόλυτη συνέπεια για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει οι γονείς να περιορίσουν σημαντικά κάποιες από τις καθημερινές συνήθειές τους, ακόμα και ανάγκες, και να μην είναι επιρρεπείς κάθε φορά που χρειάζονται χρήματα να σπάνε τον κουμπαρά.

Μία άλλη λύση είναι το άνοιγμα ενός νέο τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μπορεί κανείς να καταθέτει όσα χρήματα του περισσεύουν το μήνα, αφού έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του. Θέλει όμως προσοχή γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να αδρανήσει κανείς και να μην βάζει χρήματα θεωρώντας πως έχει συγκεντρώσει αρκετά.

Η αποταμίευση μεγάλων ποσών επίσης όταν περισσεύουν είναι μία υπόσχεση που μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο εάν τηρείται, και συνήθως δεν λειτουργεί όπως αρχικά κάποιος έχει σχεδιάσει. Όταν δεσμευόμαστε για ένα μικρό ποσό σε σταθερή βάση το αποτέλεσμα έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερο.

Τα παιδιά συνεισφέρουν; Κάνοντας ένας γονιός τα παιδιά του συμμέτοχους σε αυτή την τακτική και τον σκοπό μπορεί να αυξήσει το ποσό φυσικά, αφού οι παππούδες συνήθως δίνουν ένα καλό χαρτζιλίκι στα εγγόνια την περίοδο των εορτών, αλλά ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο στο παιδί του, κάνοντάς το να νιώθει ασφάλεια και ότι του παρέχεται η δυνατότητα να σπουδάσει.

Υπάρχουν και πιο αποτελεσματικές λύσεις

Όσοι ασχολούνται με την αποταμίευση τονίζουν ότι τα προγράμματα αποταμίευσης είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Στην περίπτωση της αποταμίευσης για τις σπουδές υπάρχουν ειδικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου περιοδικών καταβολών, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της αποταμίευσης, καθώς επενδύοντας σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα το επιθυμητό κεφάλαιο είναι εγγυημένο. Το θετικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευέλικτα, άρα δεν προσθέτουν ένα ακόμα άγχος, και προσαρμόζονται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των γονιών κάθε περίοδο της ζωής τους. Και τέλος, λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που ο γονιός αποταμιεύει με συνέπεια και πετυχαίνει τελικά το σκοπό του και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

 

Εξασφαλίστε το μέλλον του παιδιού σας κάνοντας αποταμίευση!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Χρήσιμα tips για ασφαλή οδήγηση σκάφους

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του να ζει κανείς στην Ελλάδα, είναι πως μπορεί να απολαμβάνει τη θάλασσα σχεδόν όλο το χρόνο, ειδικά αν διαθέτει δικό του σκάφος. Αν και εσύ ανήκεις στους «τυχερούς», δες μια σειρά από tips για ασφαλή οδήγηση σκάφους, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις συγκρούσεις με άλλα πλεούμενα.


Δείτε το από άλλη γωνία

Καρκίνος του Δέρματος: Πρόληψη & Θεραπεία

Η λέξη "καρκίνος" πάντα αγχώνει κάθε άνθρωπο και οποιοσδήποτε εύχεται να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει ο ίδιος και οι οικείοι του την επάρατη νόσο. Αλλά ειδικά στην περίπτωση του καρκίνου του δέρματος, δεν είναι όλα θέμα "τύχης", αλλά σωστής ενημέρωσης.

Δείτε το από άλλη γωνία

Τι είναι ο οικογενειακός γιατρός και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 ένας νέος θεσμός μπήκε (θεωρητικά) στη ζωή μας, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον οικογενειακό γιατρό, που έρχεται να διευκολύνει την πρόσβασή μας στη δημόσια υγεία. Τι όμως συμβαίνει και τι πρέπει να γνωρίζουμε;