Δείτε το από άλλη γωνία

Οι Έλληνες πληρώνουν πολλά για δημόσια υγεία σύμφωνα με έρευνες

Είναι λογικό να αναρωτιέσαι γιατί συχνά αναγκάζεσαι να πληρώσεις από την τσέπη σου για ορισμένες ιατρικές υπηρεσίες, ενώ στην ουσία έχεις δημόσια ασφάλιση. Δεν είσαι μόνος/η και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση!

Οι Έλληνες πληρώνουν πολλά για δημόσια υγεία σύμφωνα με έρευνες

Σε πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες Υγείας παγκοσμίως αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας και φτάνουν στο 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Και ενώ η δημόσια υγεία καλύπτει ένα μέρος αυτών των δαπανών, η έκθεση καταγράφει ότι ο κάθε πολίτης καλείται να πληρώσει από την τσέπη του πάνω από το 35%! Μάλιστα, υπολογίζεται ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οδηγούνται σε ακραία φτώχεια επειδή πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για την περίθαλψή τους.

Στην Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού με το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία (ΠΦΥ) , οι πολίτες συνεχίζουν να δυσπιστούν σε σχέση με το δημόσιο σύστημα υγείας.

Το παρακάτω infographic παρουσιάζει ορισμένους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες δυσκολεύονται να εμπιστευτούν το ΠΦΥ:

Πιο συγκεκριμένα, πανελλαδική έρευνα που έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προκύπτει ότι:

  • 1 στους 2 πολίτες δηλώνει άγνοια για το νέο σύστημα ΠΦΥ
    • το 41% δηλώνει ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επισκέφθηκαν
    • το 20% έχει πληρώσει πάνω από 70 ευρώ
    • το 50% των πολιτών δυσπιστούν σε σχέση με το δημόσιο σύστημα υγείας, πιστεύοντας ότι θα πρέπει να καλύψουν μόνοι τους τις δαπάνες για την υγεία

Τι πληρώνουν τελικά οι Έλληνες για την υγεία;

Πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), έδειξε ότι η κατά κεφαλή δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα είναι 1.678 ευρώ και οι πολίτες καλούνται να καλύψουν μόνοι τους το 34% του ποσού αυτού, ενώ επιβαρύνονται και από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Τι μπορείς να κάνεις;

Διαβάζοντας τα παραπάνω, είναι λογικό να νιώθεις ανασφάλεια κάθε φορά που σκέφτεσαι τι θα γίνει εάν εσύ ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου χρειαστεί από μία απλή επίσκεψη σε γιατρό μέχρι πιο εξειδικευμένη περίθαλψη.

Τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας έρχονται ακριβώς εκεί που τα χρειάζεσαι ώστε να σου εξασφαλίσουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας μειώνοντας παράλληλα το κόστος της συμμετοχής σου.  Χωρίς λίστες αναμονής και με τη δυνατότητα να επιλέξεις το διαγνωστικό ή νοσηλευτικό κέντρο που θες (με βάση το πρόγραμμά σου), η ιδιωτική ασφάλιση υγείας προσαρμόζεται σε εσένα ανάλογα τις ανάγκες και την οικονομική σου δυνατότητα.

Η υγεία και η ασφάλεια, τόσο η δική σου όσο και της οικογένειάς σου, δεν είναι πολυτέλεια αλλά επιτακτική ανάγκη και αυτό η Eurolife ERB το γνωρίζει καλά. Γι’ αυτό προσφέρει ευέλικτα προγράμματα υγείας ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Χρησιμοποίησε το παρακάτω εργαλείο υπολογισμού της Eurolife ERB για να δεις κατά προσέγγιση κόστος ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας που να ταιριάζει στις ανάγκες σου και υπολόγισε τι σε συμφέρει περισσότερο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Μύθοι και αλήθειες για την ασφάλιση ζωής

Τελικά τι τρέχει με τις ασφαλίσεις ζωής; Δες τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τις φοβάσαι.

Δείτε το από άλλη γωνία

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

H πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δείτε το από άλλη γωνία

Τα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης

Ποιός είπε ότι η ομαδική ασφάλιση είναι μία περιττή δαπάνη για μία σύγχρονη επιχείρηση; Τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Παρότι θα περίμενε κανείς οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά μετά από την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής ύφεσης, να θεωρούν πολυτέλεια την ομαδική ασφάλιση, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.