Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Ταξίδι με το Αυτοκίνητο: Συμβουλές για Ξέγνοιαστες Διακοπές

Ταξίδι με το Αυτοκίνητο: Συμβουλές για Ξέγνοιαστες Διακοπές

Πριν βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο, βεβαιώσου ότι έχεις όλες τις καλύψεις για να είσαι ξέγνοιαστος/η στις διακοπές..

Οι διακοπές με το αυτοκίνητο είναι ιδανικές, πόσο μάλλον όταν έχεις οικογένεια. Πρώτα απ' όλα, έχεις ελευθερία κινήσεων, αφού δεν πρέπει να προλάβεις το πλοίο ή το αεροπλάνο και άρα μπορείς να ορίσεις την ώρα που θα ξεκινήσεις, χωρίς τα παιδιά να βγουν από το πρόγραμμά τους. Δεύτερον, μπορείς να μεταφέρεις περισσότερα πράγματα, χωρίς να χρειάζεται να τα κουβαλάς. Τρίτον, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και πολύ πιο οικονομική επιλογή. Πριν βάλεις μπρος για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου με το αυτοκίνητο βεβαιώσου ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου σου σε καλύπτει για παν ενδεχόμενο. Έτσι, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι ακόμα κι ένα πολύ μικρό ατύχημα δεν θα σου κοστίσει ακριβά.

Σκέψου το απλά. Όλο το χρόνο οδηγείς, ναι μεν σε μια μεγάλη πόλη, αλλά σε δρόμους που γνωρίζεις και την παραμικρή τους ιδιαιτερότητα και συνεπώς ξέρεις καλά πού και τι να προσέξεις περισσότερο.

Εκεί που θα βρεθείς -εάν δεν είναι η πόλη καταγωγής σου για να είσαι κάπως εξοικειωμένος-  θα οδηγήσεις σε δρόμους που δεν γνωρίζεις. Θα διασταυρωθείς με οδηγούς που δεν μπορείς να φανταστείς την οδηγικζεσαι. Να πας ρερατς, πόσους στενοή τους κουλτούρα και ίσως χρειαστεί να περάσεις από στενά δρομάκια για να φτάσεις για παράδειγμα σε μια υπέροχη παραλία.

Οι διακοπές πρέπει να είναι ξένοιαστες. Εάν αγχώνεσαι για το αυτοκίνητο, πού θα το παρκάρεις, να μην πας σε χωματόδρομο, να μην περάσεις μέσα από χωριά, να αποφύγεις και την παραμικρή γρατζουνιά, τότε σίγουρα θα χάσεις πολύτιμες εμπειρίες και δεν θα περάσεις καλά.

Το αυτοκίνητο σού δίνει την ελευθερία που χρειάζεσαι. Να μετακινηθείς άνετα με την οικογένειά σου, να κάνεις το πρόγραμμα των διακοπών όπως το θέλεις και φυσικά να μειώσεις το κόστος των μετακινήσεων επιλέγοντας πιο οικονομικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα έναν προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα που ενδείκνυται και για οικογενειακές διακοπές.

Επιλέγοντας επιπλέον καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου θα είσαι ήσυχος/η πως ότι κι αν συμβεί θα φροντίσει κάποιος άλλος για σένα, η Eurolife ERB.

Βεβαιώσου λοιπόν πριν ξεκινήσεις για τις φετινές καλοκαιρινές σου διακοπές ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου έχει όλες εκείνες τις καλύψεις που χρειάζεσαι. Ποιες είναι αυτές;

1. Οδική βοήθεια

Είναι η πιο απαραίτητη και χρήσιμη κάλυψη. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει όσο καινούριο ή σωστά συντηρημένο είναι ένα όχημα. Για να μην βρεθείς στη μέση του πουθενά αναζητώντας μία λύση, πρόσθεσεέ την πλήρη οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου, η οποία θα ισχύει και σε περίπτωση βλάβης και όχι μόνο ατυχήματος.

2. Θραύση Κρυστάλλων

Αρκεί το προπορευόμενο όχημα να παρασύρει ένα πετραδάκι κι αυτό να προσγειωθεί στο παρμπρίζ σου, να δημιουργήσει ένα σχετικά μικρό σημάδι και καθώς οδηγείς το μικρό αυτό σημάδι να γίνει ρωγμή και το τζάμι σου να χρειάζεται επισκευή ή ακόμα και αντικατάσταση. Μην το θεωρείς απίθανο. Συμβαίνει και μάλιστα πιο συχνά από όσο φαντάζεσαι.

3. Νομική Προστασία

Εάν εμπλακείς σε ατύχημα, τα νομικά έξοδα μπορεί να αποτελέσουν ένα σοβαρό λόγο να βγεις εκτός προϋπολογισμού. Με τη νομική προστασία μπορείς να είσαι ήσυχος ότι η ασφαλιστική σου εταιρεία θα καλύψει αυτό το κόστος που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλό.

4. Φυσικές καταστροφές και πυρκαγιά

Εάν σκέφτεσαι πως το καλοκαίρι δεν βρέχει ή δεν συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, πρέπει να αναθεωρήσεις. Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν και τη δική μας γειτονιά, ενώ ζούμε σε μια χώρα που οι πυρκαγιές μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν λόγω των ανέμων.

5. Προσωπικό ατύχημα

Στην ακραία περίπτωση που εμπλακείς σε τροχαίο και κάποιος από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο χάσει τη ζωή του ή μείνει ανάπηροςτραυματιστεί, εκτός από κάλυψη για την ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει τις ανάλογες αποζημιώσεις.


Όποιο πρόγραμμα, λοιπόν, κι αν έχεις επιλέξει για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου στην Eurolife ERB μπορείς να το συμπληρώσεις προσθέτοντας τις καλύψεις που επιθυμείς, είτε να το αναβαθμίσεις από Safe Drive Standard σε Safe Drive Plus και να έχεις ασφάλεια στο μάξιμουμ για σένα και την οικογένειά σου. Εξάλλου, στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα θα έχεις και κάλυψη για ολική κλοπή, απαραίτητη εάν ταξιδέψεις σε περιοχές που δεν γνωρίζεις καθόλου.


Μπορείς να κατεβάσεις τον συγκριτικό πίνακα προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου, εδώ.

Τώρα, λοιπόν, που πλησίασαν οι ημέρες για να διανύσεις με το αυτοκίνητό σου μεγαλύτερες αποστάσεις προκειμένου να φτάσεις στον προορισμό των διακοπών σου, είναι η κατάλληλη στιγμή, εκτός από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, να συμπληρώσεις τις καλύψεις του συμβολαίου σου και να φύγεις ξέγνοιαστος/η!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τράκαρες με όχημα που ήταν ανασφάλιστο; Μάθε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Οδηγείς, κορνάρεις, τρακάρεις! Κατεβαίνεις να ανταλλάξεις στοιχεία με τον οδηγό και ανακαλύπτεις ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο. Και τώρα τι;

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τι πρέπει να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ το καλοκαίρι;

Καλοκαιράκι σημαίνει διακοπές, ξεγνοιασιά και φυσικά ευκαιρίες για να το ρίξεις έξω και να πιείς και ένα ποτό παραπάνω. Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ και ειδικά το καλοκαίρι;

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τροφικές αλλεργίες: Ποιες είναι και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν κάποια δυσανεξία ή αλλεργία σε κάποιες πολύ συνηθισμένες τροφές, όπως το γάλα ή τα αυγά. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε;