Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Πότε ήταν που είπε την πρώτη του λέξη, έκανε το πρώτο του βήμα και για πότε τελείωσε το νηπιαγωγείο και ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του Δημοτικού. Είναι λογικό, λοιπόν, να σε απασχολεί, κι ας είναι νωρίς, το πώς θα βάλεις κάποια χρήματα στην άκρη για το αύριο του παιδιού σου. Ο κουμπαράς είναι μια λύση. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη, πιο οργανωμένη λύση, που θα σου εξασφαλίσει εγγύηση κεφαλαίου και δεν είναι άλλη από ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, όπως το πρόγραμμα «Εξασφαλίζω το μέλλον του παιδιού μου».

Η ασφαλιστική συνεργάτης Κατερίνα Προεστάκη απαντά σε μερικά καίρια ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις εάν όντως ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να σου προσφέρει την ευελιξία να πετύχεις το σκοπό σου χωρίς άγχος.

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για την αποταμίευση μέσω ενός ασφαλιστικού προγράμματος

Το πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου περιοδικών καταβολών «Εξασφαλίζω το αύριο του παιδιού μου» της Eurolife ERB απευθύνεται σε γονείς με τις δικές σου ανησυχίες.

Τι σου εξασφαλίζει;

Το πρόγραμμα εγγυημένου κεφαλαίου περιοδικών καταβολών «Εξασφαλίζω το αύριο του παιδιού μου» της Eurolife ERB σού δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις ένα μηχανισμό που σου επιτρέπει με βάση τα δικά σου οικονομικά δεδομένα να δημιουργήσεις έναν κουμπαρά με εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη.

Δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της δόσης

Ο μηχανισμός αυτός προσφέρει ευελιξίες για αύξηση ή μείωση της δόσης, αλλά και για έκτακτες καταβολές ανάλογα με τις δυνατότητές σου, κάθε έτος.
Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι, μπορείς να είσαι ήσυχος/η ότι σε περίπτωση, για παράδειγμα, ακούσιας ανεργίας μπορείς να μειώσεις το ασφάλιστρο σε €10 τον μήνα και για όσο χρονικό διάστημα αποδεδειγμένα διαρκεί αυτή.

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το παιδί;

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού. Άλλωστε, όσο νωρίτερα ξεκινήσεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το τελικό ποσό!

Πόσο χρονών πρέπει να είσαι εσύ όταν το ξεκινήσεις;

Δεν έχει σημασία η ηλικία του γονέα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα επιπλέον προαιρετικών καλύψεων με σκοπό να φτάσεις στον τελικό σου στόχο στη λήξη του προγράμματος, ακόμη και σε περίπτωση ανικανότητας ή και απώλεια ζωής του γονέα.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτεις ως γονιός;

Την αγάπη για το παιδί σου που είναι φυσικά δεδομένη και τη δέσμευση για την έναρξη του προγράμματος σήμερα.

Πόσο θα κοστίσει;

Το κόστος του προγράμματος εξαρτάται από τη διάρκεια που θα ορίσεις και από το τελικό εγγυημένο κεφάλαιο που θέλεις να δημιουργήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο του προγράμματος είναι 2% και υπάρχει επιπλέον δυνατότητα εκτάκτων καταβολών.

Ενδεικτικό Παράδειγμα Αποταμίευσης

Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάς το πρόγραμμα όταν το παιδί σου είναι ενός έτους και καταβάλλεις μηνιαία 50€. Όταν το παιδί γίνει 18, τότε θα έχεις συλλέξει ένα κεφάλαιο της τάξεως των 10.750€ για τις σπουδές του. Στα 19 του, αυτό το ποσό θα έχει αγγίξει τα 12.204€.

Ό,τι ποσό και αν επιλέξεις σήμερα, για το ξεκίνημα της αποταμίευσής σου, να θυμάσαι ότι είναι μια καλή αρχή για μια τόσο σημαντική περίοδο στη ζωή του παιδιού σου: τις σπουδές του!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλάτι πως να το μειώσεις

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αλάτι: Πώς να το μειώσεις χωρίς να επηρεάσεις τη γεύση;

Εάν φροντίζεις συστηματικά την υγεία σου και θέλεις να προστατεύεις τον οργανισμό σου, τότε πρέπει να ακολουθήσεις μία διατροφή με τις σωστές ποσότητες σε αλάτι. Όσο άγευστο κι αν μοιάζει, κάνει καλό στην υγεία.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

ΚΟΚ για Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

To ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί πλέον επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο, παντού: στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι έχει αλλάξει στον ΚΟΚ για τα ποδήλατα, ποια είναι τα νέα σήματα και ποια τα πρόστιμα;

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Ρωτήσαμε τη δερματολόγο: Τι ισχύει τελικά για την έκθεση στον ήλιο;

Ήρθε το καλοκαίρι και δεν βλέπεις την ώρα να απολαύσεις τη ζεστασιά του ήλιου και να αυξήσεις τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου; Πριν το κάνεις συμβουλεύσου τον δερματολόγο!