Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Κοιμηθείτε... για να γλιτώσετε από τους κλέφτες στο σπίτι σας!

Στην εποχή που οι ληστείες στα σπίτια, ακόμη και οι ένοπλες, έχουν αυξηθεί οφείλουμε όλοι να είμαστε ψύχραιμοι και κυρίως να γνωρίζουμε πώς πρέπει να αντιδράσουμε, εάν θέλουμε να γλιτώσουμε από κλέφτες στο σπίτι, προστατεύοντας πάνω απ’ όλα τη σωματική μας ακεραιότητα.

Κοιμηθείτε... για να γλιτώσετε από τους κλέφτες στο σπίτι σας!
Πρόσφατα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε έναν δεκάλογο προστασίας των πολιτών σε περίπτωση που «ανεπιθύμητοι επισκέπτες» βρεθούν μέσα στο σπίτι μας και προσπαθήσουν να μας ακινητοποιήσουν προκειμένου να μας αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας. 

Η βασική οδηγία που πρέπει να ακολουθήσουμε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να μην πανικοβληθούμε ακόμα και να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε. 
Είναι σαφές πως ένας λάθος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε δυσάρεστες καταστάσεις. Συνήθως οι ληστές θέλουν μόνο να πάρουν χρήματα και κοσμήματα, οπότε, όπως λένε οι ειδικοί, μόνο πάνω στον πανικό της στιγμής μπορεί να γίνουν ακραία βίαιοι, στην προσπάθεια να σιωπήσουν τα θύματά τους.


 
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε με ηρεμία στους ληστές ότι θα τους δώσουμε ό,τι πολύτιμο έχουμε στο σπίτι, αρκεί να μην πειράξουν κανέναν από την οικογένειά μας και πως μπορούν να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν. Στο μεταξύ, δεν πρέπει να τους καταδιώξουμε γιατί εάν είναι οπλισμένοι το πιθανότερο είναι να πυροβολήσουν ή να κινηθούν βίαια απέναντί μας. 

Το σίγουρο είναι ότι η αναστάτωση δεν θα περάσει ούτε τις επόμενες μέρες από την ληστεία, εφόσον τότε θα γίνει και ο απολογισμός των ζημιών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ασφάλιση κατοικίας είναι τόσο σημαντική διότι καλύπτει το κόστος των ζημιών μιας κλοπής.Εξάλλου, υπολογίζοντας το κόστος του περιεχομένου της κατοικίας μας θα αντιληφθούμε πως όλα μπορούν να δημιουργηθούν ξανά και πως δεν αξίζει να εκθέσουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο προσπαθώντας να προστατεύσουμε τα αντικείμενα που έχουμε στην κατοχή μας.

Τα ασφαλιστήρια προγράμματα MultiHome Ευέλικτο και Multi Home Ολοκληρωμένο της Eurolife ERB, , θα σας καλύψουν σε περίπτωση κλοπής αλλά και σε άλλες καταστροφές, όπως αυτή της πυρκαγιάς. Επιπλέον, θα σας διευκολύνει την κρίσιμη στιγμή, γιατί θα σας προσφέρει άμεση αντικατάσταση των κατεστραμμένων αντικειμένων, με άλλα ίσης αξίας με τα δικά σας, όχι μόνο σε περίπτωση κλοπής, αλλά και σε μια φυσική καταστροφή.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Οικονομικά για νέα ζευγάρια

Μία μεγάλη πηγή προβλημάτων σε μία συγκατοίκηση ή σε έναν γάμο είναι τα οικονομικά και η διαχείρισή τους. Ωστόσο, με σωστή επικοινωνία και συνεργασία μπορούν τα δύο πορτοφόλια να γίνουν ένα, εξασφαλίζοντας την ευημερία στη σχέση.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τράκαρες με όχημα που ήταν ανασφάλιστο; Μάθε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Οδηγείς, κορνάρεις, τρακάρεις! Κατεβαίνεις να ανταλλάξεις στοιχεία με τον οδηγό και ανακαλύπτεις ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο. Και τώρα τι;

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

Τι πρέπει να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ το καλοκαίρι;

Καλοκαιράκι σημαίνει διακοπές, ξεγνοιασιά και φυσικά ευκαιρίες για να το ρίξεις έξω και να πιείς και ένα ποτό παραπάνω. Τι πρέπει όμως να προσέξεις όταν πίνεις αλκοόλ και ειδικά το καλοκαίρι;