Δείτε το από άλλη γωνία

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από πιθανή κλοπή;

Είναι αλήθεια πως εάν δεν θέλετε κάποια στιγμή να βγείτε από το σπίτι και να συνειδητοποιήσετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει κάνει φτερά, πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από πιθανή κλοπή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν 

 

Παρότι κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι το αγαπημένο σας αυτοκίνητο δεν θα κλαπεί, υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορείτε να πάρετε ώστε να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια.

1. Έχτε Immobilizer;

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας διαθέτει immobilizer. Έτσι ουσιαστικά αποτρέπεται η εκκίνηση του κινητήρα του αυτοκινήτου ακόμα και από εκείνους που έχουν αντίγραφο του κλειδιού σας. 

2. Προμηθευτείτε αντικλεπτικό μπαστούνι

Πρόκειται για συστήματα τα οποία κλειδώνουν κάποια μέρη του οχήματος ώστε να μην μπορεί ο κλέφτης να το οδηγήσει. Το πιο δημοφιλές στις μέρες μας είναι το club που κλειδώνει ουσιαστικά το τιμόνι. Υπάρχει επίσης μπαστούνι το οποίο συνδέει το συμπλέκτη με το τιμόνι, όπως επίσης ένα ακόμα που συνδέει το χειρόφρενο με τον λεβιέ ταχυτήτων. Με αυτό τον τρόπο ο βαθμός δυσκολίας για κάποιον που έχει βάλει στο μάτι το αυτοκίνητό σας ανεβαίνει. 

3. Επενδύστε σε συναγερμό


Ένα καλό σύστημα συναγερμού είναι αρκετό πολλές φορές για να αποτρέψει κάποιον επίδοξο κλέφτη. Φροντίστε πάντα ο συναγερμός σας να είναι συνδεδεμένος με μια εφεδρική μπαταρία, διότι αρκετές φορές οι κλέφτες γνωρίζουν πώς να τον αποσυνδέουν από την μπαταρία, κυρίως σε παλαιού τύπου συναγερμούς.

4. Εγκαταστήστε ένα kill switch.

Πρόκειται για έναν διακόπτει ο οποίος απομονώνει και απενεργοποιεί κάποια μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως τη μίζα ή τη μπαταρία, εμποδίζοντας την εκκίνησή του. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι ο κατασκευαστής του οχήματός σας το επιτρέπει και δεν υπάρχει περιορισμός από την εγγύηση. 

5. Τοποθετήστε σύστημα παρακολούθησης οχημάτων

Μπορεί να είναι ακριβό σαν επένδυση ειδικά εάν συνδυαστεί με κάποιο σύστημα συναγερμού, αλλά παρέχει διαρκή εικόνα για το που βρίσκεται το αυτοκίνητο μέσω του GPS, αφού στο όχημα τοποθετείται ένας κρυφός πομπός που στέλνει σήμα μόλις ενεργοποιηθεί και αναφερθεί κλοπή. 

6. Επενδύστε σε μία ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω χρησιμεύουν μόνο στο να σας προειδοποιήσουν ότι κάποιος παραβιάζει το αυτοκίνητό σας. Η πραγματική κάλυψη από κλοπή προσφέρεται μέσω ενός αντίστοιχου ασφαλιστικού προγράμματος.

Και μάλιστα όταν το κόστος ασφάλισης κλοπής ή μερικής κλοπής για ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών (έτος κατασκευής 2016) ανέρχεται στα 258€* το χρόνο, δηλαδή, στα 21,5€ το μήνα, διαπιστώνετε ότι με μικρό σχετικά κόστος, σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα και εργαλεία, μπορείτε να έχετε, ουσιαστικά, το κεφάλι σας ήσυχο.


Αφού υπολογίσετε το μηνιαίο κόστος των ασφαλίστρων για το δικό σας αυτοκίνητο θα δείτε ότι είναι μικρότερο από το ποσό που μπορεί να χρειαστεί να διαθέσετε μετά από μια πιθανή κλοπή του αυτοκινήτου σας. Εάν θέλετε, λοιπόν, να παρέχετε στο αυτοκίνητό σας την καλύτερη δυνατή προστασία δεν έχετε παρά να
επικοινωνήσετε με έναν ασφαλιστικό συνεργάτη της Eurolife ERB ασφαλιστικής και να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα διαθέσιμα προγράμματα ασφάλισης.


*Το ποσό αυτό έχει υπολογιστεί με βάση ένα Opel Corsa 1200 κυβικών, έτους κατασκευής 2016, που κυκλοφορεί στην Αττική, με οδηγό 50 ετών που είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης για 20 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Μύθοι και αλήθειες για την ασφάλιση ζωής

Τελικά τι τρέχει με τις ασφαλίσεις ζωής; Δες τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τις φοβάσαι.

Δείτε το από άλλη γωνία

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

H πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δείτε το από άλλη γωνία

Τα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης

Ποιός είπε ότι η ομαδική ασφάλιση είναι μία περιττή δαπάνη για μία σύγχρονη επιχείρηση; Τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Παρότι θα περίμενε κανείς οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά μετά από την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής ύφεσης, να θεωρούν πολυτέλεια την ομαδική ασφάλιση, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.