Αναζητάμε την έμπνευση

Χριστούγεννα στο σπίτι για όλη την οικογένεια

Οι γιορτές είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να χαρούμε το σπίτι και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, Οργανώστε, λοιπόν, ονειρεμένα Χριστούγεννα στο σπίτι με την οικογένεια, ξεκουραστείτε, γεμίστε μπαταρίες και ζήστε τις γιορτές, όπως εσείς ονειρεύεστε.

Χριστούγεννα στο σπίτι για όλη την οικογένεια
Οργανώστε προβολές

Τα βράδια, μια ωραία ιδέα είναι να καλέσετε φίλους στο σπίτι και να δείτε κλασικές ταινίες που ταιριάζουν με το κλίμα των ημερών. Ξαναδείτε οπωσδήποτε το Love Actually με τον Hugh Grant, μια ρομαντική κομεντί που κάθε φορά που τη βλέπει κανείς, συγκινείται. Δείτε την Mary Poppins, ένα από τα πιο κλασικά φιλμ όλων των εποχών για μικρούς και μεγάλους. Γελάστε με την κωμωδία του 1990 Home Alone και απολαύστε το A Christmas Carol, το κλασικό αριστούργημα του Ντίκενς με τον Jim Carrey. Αν σας προβληματίζει ο χρόνος που πρέπει να περνάει ένα παιδί βλέποντας τηλεόραση, πατήστε εδώ.

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Οι ημέρες των Χριστουγέννων ξεχωρίζουν και για τα γλυκά τους. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και βασιλόπιτα πρέπει να βρίσκονται σε κάθε τραπέζι! Φέτος, αντί να αγοράσετε έτοιμα, βρείτε τις συνταγές που σας ταιριάζουν, καλέστε και τις φίλες σας που αγαπούν τη ζαχαροπλαστική και όλοι μαζί μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε τα γιορτινά γλυκίσματα. Η μαγειρική, εξάλλου, είναι μια πολύ δημιουργική διαδικασία που όταν μοιραζόμαστε μπορεί να γίνει ακόμα πιο ωραία. 

Φιλοξενήστε φίλους

Εάν έχετε παιδιά τότε μη διστάσετε να φιλοξενήσετε κάποια βράδια τους φίλους τους. Σίγουρα εκείνα θα περάσουν υπέροχα και θα έχουν ένα λόγο για να μείνουν σπίτι χωρίς να γκρινιάξουν. Αυτό όμως ισχύει και για τους μεγάλους! Τις ημέρες των γιορτών πρέπει να τις περνάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε οπότε, εάν το budget σας δεν σας επιτρέπει να ταξιδέψετε με παρέα σε κάποιο chalet, φέρτε το chalet στο σπίτι.

Ετοιμάστε το ρεβεγιόν


Εάν δεν θέλετε την πολυκοσμία και σε κάποιες περιπτώσεις την ταλαιπωρία, καλέστε εκείνους με τους οποίους θέλετε να κάνετε ρεβεγιόν μαζί στο σπίτι και περάστε μία υπέροχη βραδιά. Ετοιμάστε ένα μενού, χωρίς υπερβολές, και επενδύστε στην παρέα. Τα τραπέζια με φίλους μπορούν άνετα να εξελιχθούν σε αξέχαστε πάρτι. 

Τέλος, τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία εποχή για να περνάμε χρόνο στο σπίτι και να δεχόμαστε τους ανθρώπους που αγαπάμε, να μοιραζόμαστε μαζί τους ωραίες στιγμές και να τους περιποιούμαστε. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να σπάμε τη μονοτονία της καθημερινότητας. Χριστούγεννα στο σπίτι σημαίνει επίσης οικονομία, αφού οι τιμές αυτή την περίοδο είναι σχετικά αυξημένες, αλλά και λιγότερη ταλαιπωρία, αφού όλοι επιλέγουν να είναι έξω. Τα Χριστούγεννα στο σπίτι είναι η ευκαιρία να ζήσουμε τις ουσιαστικές απολαύσεις της ζωής και να καταλάβουμε το νόημα.

Και επειδή είναι λογικό να μη θέλετε να μπει τίποτα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τις ιδιαίτερες στιγμές των Χριστουγέννων, ενημερωθείτε πώς με ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, όπως το Sweet Home Smart, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης ακινήτου και περιεχομένου σε αξία αντικατάστασης με καινούργιο, που μπορείτε να το διαμορφώσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και την οικονομική σας δυνατότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναζητάμε την έμπνευση

5 αποφάσεις για τη νέα χρονιά που μια ιδιωτική ασφάλεια θα σας βοηθήσει να πετύχετε

Εάν αναρωτιέστε τι σχέση έχει μια ασφάλεια ζωής με τις αποφάσεις που θα πάρετε για την νέα χρονιά, τότε σκεφτείτε πως η καλύτερη ποιότητα ζωής διέπεται καθαρά από το πλέγμα ασφάλειας, το οποίο αποφασίζετε να δημιουργήσετε στην καθημερινότητά σας.

Αναζητάμε την έμπνευση

Τι είναι η μέθοδος KonMari που βάζει το σπίτι σας σε τάξη;

Βάζοντας το σπίτι σας σε τάξη θα βάλετε και τη ζωή σας. Αυτό υποστηρίζει η μέθοδος KonMari που έχει διαδοθεί πλέον σε όλον τον κόσμο. Παρακάτω, δεν θα σας παρουσιάσουμε μερικά ακόμα tips τακτοποίησης, αλλά μια φιλοσοφία ζωής!

Αναζητάμε την έμπνευση

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη αυτά τα Χριστούγεννα;

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων κρύβεται στη φροντίδα και στις μικρές καλές πράξεις προς τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας, αλλά και τους γύρω μας. Αν δεν ξέρετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να διαδώσετε το μήνυμα και το νόημα των Χριστουγέννων.