Δείτε το από άλλη γωνία

Πώς να οργανώσετε καλύτερα τα έξοδα για το νέο σας σπίτι

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για νέα ξεκινήματα. Εάν λοιπόν ένας από τους νέους σας στόχους είναι να φτιάξετε το δικό σας σπίτι, και σας φαίνεται ακατόρθωτος, υπάρχει τρόπος να τον πετύχετε, κάνοντας μια καλή οργάνωση εξόδων του σπιτιού.

Πώς να οργανώσετε καλύτερα τα έξοδα για το νέο σας σπίτι

Πάντα η μετακόμιση σ’ ένα νέο σπίτι είναι μια πολύ ωραία, όσο και κουραστική αλλά πολυδάπανη διαδικασία. Ειδικά εάν πρόκειται για το πρώτο σας σπίτι όπου τα έξοδα για να το εξοπλίσεις φαντάζουν τεράστια. Ωστόσο ισοδυναμεί με την απόλυτη ελευθερία και τη δυνατότητα να φτιάξετε τον χώρο σας όπως ακριβώς τον έχετε ονειρευτεί.


Ποιο ενοίκιο μπορείτε να αντέξετε;


Έχοντας σαφή εικόνα των εισοδημάτων σας, μπορείτε να αποφασίσετε το ποσό του ενοικίου στο οποίο μπορείτε να ανταποκριθείτε. Σίγουρα υπάρχουν τέλεια σπίτια, στην καλύτερη περιοχή, όμως εσείς μπορείτε να νοικιάσετε; Ο κανόνας λέει ότι τα έξοδα για το σπίτι σε μηνιαία βάση δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% των μηνιαίων εισοδημάτων. Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε ένα σπίτι του οποίου το ενοίκιο να είναι 25% με 30% του μισθού σας, ώστε η καθημερινότητά σας να μην αντιμετωπίσει απρόσμενες αναταράξεις.


Ποια έξοδα δεν πρέπει να ξεχάσετε;


Όταν υπολογίζετε τα έξοδα που θα πρέπει να κάνετε καλό είναι να συμπεριλάβετε και έξοδα που θα γίνουν μία φορά, αλλά ίσως εκτινάξουν το budget σας. H εγγύηση, που συνήθως είναι δύο ενοίκια, η μεταφορική εταιρεία, η αμοιβή του μεσιτικού γραφείου μπορούν στο σύνολό τους να αποτελέσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που θα πρέπει να είστε σε θέση να εκταμιεύσετε.


Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις


Εάν πρόκειται για το πρώτο σας σπίτι φροντίστε να μην κάνετε υπερβολές ως προς τον εξοπλισμό του. Αγοράστε οικονομικά έπιπλα, ή δεχθείτε και κάποια αντικείμενα που σας προσφέρουν οι φίλοι σας. Βρείτε τρόπους να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, επιλέξτε ένα οικονομικό συμβόλαιο για ίντερνετ στο σπίτι, κάντε αγορές από το διαδίκτυο και γενικά εξοικονομήστε χρήματα. Θυμηθείτε ότι εάν το ενοίκιό σας είναι το 30% του εισοδήματός σας, τότε τα υπόλοιπα μηνιαία έξοδά σας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20%. Σε αυτά τα ποσά καλό είναι να υπολογίσετε και κάποια ετήσια έξοδα, όπως η ασφάλεια ακινήτου και περιεχομένου της Eurolife ERΒ, που είναι πάντα απαραίτητη. Μάθετε την πραγματική αξία του περιεχομένου του σπιτιού σας και πώς μπορείτε να το προστατέψετε, όταν μπείτε στο νέο σας σπίτι.


Τέλος, το budget δεν είναι επιστήμη και σύνθετες αριθμητικές πράξεις. Είναι μια καταγραφή των εξόδων που μπορείτε να αντέξετε σε σχέση με τα εισοδήματά σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας.


Θυμηθείτε, τα πάγια έξοδα για τη διαβίωσή σας δεν πρέπει να ξεπερνούν το μισό μηνιαίο εισόδημά σας, ώστε να μπορείτε με άνεση:

  • να αποταμιεύετε το άλλο 20%
  • διαθέτετε το υπόλοιπο 30% για τη διασκέδασή σας


Αν το σκεφτείτε καλά, δεν είναι ακατόρθωτο. Θέλει απλά πειθαρχία και σωστούς υπολογισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Χρήσιμα tips για ασφαλή οδήγηση σκάφους

Ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του να ζει κανείς στην Ελλάδα, είναι πως μπορεί να απολαμβάνει τη θάλασσα σχεδόν όλο το χρόνο, ειδικά αν διαθέτει δικό του σκάφος. Αν και εσύ ανήκεις στους «τυχερούς», δες μια σειρά από tips για ασφαλή οδήγηση σκάφους, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις συγκρούσεις με άλλα πλεούμενα.


Δείτε το από άλλη γωνία

Καρκίνος του Δέρματος: Πρόληψη & Θεραπεία

Η λέξη "καρκίνος" πάντα αγχώνει κάθε άνθρωπο και οποιοσδήποτε εύχεται να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει ο ίδιος και οι οικείοι του την επάρατη νόσο. Αλλά ειδικά στην περίπτωση του καρκίνου του δέρματος, δεν είναι όλα θέμα "τύχης", αλλά σωστής ενημέρωσης.

Δείτε το από άλλη γωνία

Τι είναι ο οικογενειακός γιατρός και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

Από την 1η Ιανουαρίου 2019 ένας νέος θεσμός μπήκε (θεωρητικά) στη ζωή μας, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον οικογενειακό γιατρό, που έρχεται να διευκολύνει την πρόσβασή μας στη δημόσια υγεία. Τι όμως συμβαίνει και τι πρέπει να γνωρίζουμε;