Δείτε το από άλλη γωνία

Η (πολύ) δύσκολη δουλειά του διαχειριστή

Μήπως όταν σκέφτεστε τη λέξη διαχειριστής σας έρχεται στον νου ο Θανάσης Βέγγος στον Παπατρέχα που τρέχει πάνω-κάτω στα σκαλιά όλη τη μέρα; Δεν έχετε και άδικο…

Η (πολύ) δύσκολη δουλειά του διαχειριστή

Μπορεί στην πραγματικότητα οι καταστάσεις να μην είναι τόσο ακραίες αλλά η δουλειά του διαχειριστή είναι πολλές φορές κουραστική και με ιδιαίτερες ευθύνες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται να κάνει και το…διπλωμάτη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των διαμερισμάτων!

Οι ευθύνες αυτές του διαχειριστή ξεπερνούν τις απλές καθημερινές δουλειές που καλείται να διεκπεραιώσει και μερικές φορές απαιτούν λύσεις που δεν είναι τόσο απλές και εύκολες, ειδικά αν υπάρχουν ατυχήματα ή υλικές ζημιές.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα Γενικής Αστικής Ευθύνης που αφορούν τους διαχειριστές πολυκατοικιών και τους εξασφαλίζουν για την περίπτωση που θα συμβούν ατυχήματα σε τρίτους από τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας στην οποία είναι υπεύθυνοι. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν και τις υλικές ζημιές αλλά και τις σωματικές βλάβες τρίτων στην περίπτωση που αυτές προκύψουν από κάποια πράξη ή παράλειψη του διαχειριστή.

Στις καλύψεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και ζημιές από την λειτουργία των ανελκυστήρων (εκτός εάν γι’αυτές ευθύνεται ο συντηρητής), ζημιές από πυρκαγιά, έκρηξη, θραύση σωληνώσεων και βραχυκύκλωμα αλλά και ζημιές κατά τη διάρκεια μικροεργασιών επισκευής και συντήρησης του κτηρίου.

Το ασφάλιστρο μπορεί να υπολογιστεί πολύ εύκολα με τα ανάλογα εργαλεία που υπάρχουν και εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων και των γραφείων που υπάρχουν στην πολυκατοικία αλλά και από τα όρια κάλυψης Αστικής Ευθύνης που θα επιλέξουμε. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ το χρόνο ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για την καταβολή του ώστε να διευκολύνονται όλοι. Υπάρχει η επιλογή του ταμείου, της πάγιας εντολής, του eBanking, της ταχυπληρωμής μέσω ΕΛΤΑ αλλά και της πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας. Τα ασφάλιστρα μπορούν να έχουν καταβολή ανά 3, 6 ή 12 μήνες, ανάλογα πώς είναι πιο βολικό για τον καθέναν.

Σίγουρα όλα αυτά δεν ξαλαφρώνουν το διαχειριστή από τις καθημερινές του υποχρεώσεις αλλά μπορούν να τον βοηθήσουν να έχει το μυαλό του πιο ήσυχο για την περίπτωση που συμβεί κάτι. Πιο ήσυχο μυαλό σημαίνει και πιο καθαρό μυαλό άρα καλύτερες αποφάσεις και μεγαλύτερη υπομονή να αντέχει τις (πολλές φορές παράλογες) απαιτήσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε το από άλλη γωνία

Πώς θα προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι;

Φυσικά φαινόμενα, όπως το χαλάζι, μας κάνουν να σκεφτόμαστε περισσότερο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας. Άλλωστε είναι κάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε και που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε!

Δείτε το από άλλη γωνία

Ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα

Ήρθε η ώρα να στολίσετε το σπίτι και το δέντρο σας και να σκεφτείτε τι δώρο θα κάνετε στους αγαπημένους σας; Επειδή το τέλος της χρονιάς μάς βρίσκει πάντα κάπως στρυμωγμένους οικονομικά, δείτε μερικές εύκολες ιδέες για χειροποίητα στολίδια και δώρα!

Δείτε το από άλλη γωνία

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του ΑIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1988 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με μία από τις φονικότερες επιδημίες της σύγχρονης ιστορίας. Σήμερα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να καταπολεμηθεί οριστικά μέχρι το 2030.