Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Πώς να οργανώσετε το τέλειο road trip

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει ότι έχετε την περιπέτεια στο αίμα σας. Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει ένα road trip σίγουρα το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να το επιχειρήσετε!

Πώς να οργανώσετε το τέλειο road trip

Εκτός από την εποχή που σίγουρα σας ευνοεί κάτι που επίσης θα πρέπει να σας παροτρύνει είναι το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μαγευτικές διαδρομές, γραφικές πόλεις και χωριά τα οποία περιμένουν να σας υποδεχτούν και να σας φιλέψουν νέες συναρπαστικές εμπειρίες!

Αφού λοιπόν το πήρατε απόφαση σειρά έχει η σωστή οργάνωση του road trip σας προκειμένου να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, αλλά και να διασφαλίσετε την απόλυτη ασφάλειά σας αλλά και των συνεπιβατών σας.

Αυτή είναι η λίστα με τα “Do’s and Don’ts” ενός τέλειου road trip, τα οποία θα πρέπει να έχετε φροντίσει πριν από το ταξίδι σας:

Do’s

  •      Επιλέξτε έξυπνα την παρέα σας. Βεβαιωθείτε ότι οι συνταξιδιώτες σας είναι καλόβολοι και ότι έχουν και εκείνοι τη διάθεση να περάσουν αρκετή από την ώρα τους οδικώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το ταξίδι και μόνοι.
  •      Ελέγξτε τα λάδια της μηχανής αλλά και την πίεση των ελαστικών. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να «σέρνεται» το αυτοκίνητό σας στην άσφαλτο.
  •      Ετοιμάστε μια playlist με τα αγαπημένα σας τραγούδια. Έτσι, θα έχετε παρέα αν ο συνοδηγός σας αποκοιμηθεί στη μέση της διαδρομής, αλλά και θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο οδήγημά σας αντί να ψάχνετε σταθμούς ή εκείνα τα παλιά CD.
  •     Σχεδιάστε τη διαδρομή σας από πριν και αποφασίστε τα σημεία στα οποία θα σταματήσετε. Με αυτόν τον τρόπο και θα απολαύσετε τις ομορφιές του κάθε τόπου και θα σπάσετε το ταξίδι σας σε μικρά τμήματα προκειμένου να κάνετε ένα διάλειμμα από την οδήγηση.

Don’ts

  •       Μη βασίζεστε αποκλειστικά στο κινητό σας. Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας να βρεθείτε σε σημεία με περιορισμένο σήμα ή ακόμα και να ξεμείνετε από μπαταρία. Βρείτε έναν καλό χάρτη που να ακολουθεί τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε και βεβαιωθείτε ότι θα τον έχετε μαζί σας την ημέρα του ταξιδιού.
  •       Μη ξεχάσετε να φέρετε τη φωτογραφική μηχανή σας (και το φορτιστή)! Σίγουρα θα θέλετε να απαθανατίσετε τα γραφικά τοπία αλλά και τις πιο αστείες στιγμές με την παρέα σας.
  •       Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας κάποια σνακ και άφθονο νερό για ώρα ανάγκης. Ειδικά εάν οδηγείτε εσείς θα πρέπει να φροντίζετε να ενυδατώνεστε σωστά και να μην πεινάτε.
  •       Μην υποθέσετε ότι όπου και αν βρίσκεστε σίγουρα θα υπάρχει ένα βενζινάδικο ανοιχτό. Πραγματοποιήστε την έρευνά σας και σημειώστε στο χάρτη που θα πάρετε μαζί σας τα σημεία στα οποία υπάρχει βενζινάδικο ώστε να ξέρετε από πριν πού θα σταματήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί.
Το τελευταίο και σημαντικότερο το αφήσαμε για το τέλος: οδηγείτε πάντα προσεκτικά και με ασφάλεια. Πριν βάλετε μπρος για την επόμενη συναρπαστική περιπέτεια βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου σας είναι σε ισχύ και… ξενοιάστε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλάτι πως να το μειώσεις

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αλάτι: Πώς να το μειώσεις χωρίς να επηρεάσεις τη γεύση;

Εάν φροντίζεις συστηματικά την υγεία σου και θέλεις να προστατεύεις τον οργανισμό σου, τότε πρέπει να ακολουθήσεις μία διατροφή με τις σωστές ποσότητες σε αλάτι. Όσο άγευστο κι αν μοιάζει, κάνει καλό στην υγεία.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

Αποταμίευση για το Παιδί: Eγγυημένο Kεφάλαιο για Σπουδές

Την ημέρα που αποφάσισες να γίνεις γονιός ήξερες ότι θέλεις να προσφέρεις στο παιδί σου ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον. Ήξερες επίσης ότι για να είναι αυτό εφικτό θα πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα να φροντίζεις για το αύριο του παιδιού σου.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

ΚΟΚ για Ποδήλατα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

To ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί πλέον επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο, παντού: στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι έχει αλλάξει στον ΚΟΚ για τα ποδήλατα, ποια είναι τα νέα σήματα και ποια τα πρόστιμα;