Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Δείτε το από άλλη γωνία

05 Ιανουαρίου 2017, 03:00

Κάντε τη δική σας πρόγνωση για τον καιρό της σύνταξης!

Η αποταμίευση θα έπρεπε να είναι συνήθειά μας από πολύ μικρή ηλικία καθώς μπορεί να μας σώσει από πολλά –μελλοντικά- προβλήματα!

Αν λάβουμε δε υπόψη τη σημερινή κατάσταση, αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον, ειδικότερα το εργασιακό, οι συζητήσεις γύρω από τις συντάξεις και τα αποταμιευτικά προγράμματα είναι φυσικό όλο και να πυκνώνουν.

Ο βασικός στόχος της αποταμίευσης είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο-ή και να το βελτιώσουμε- όταν έρθει η ώρα να πάρουμε τη σύνταξή μας, να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε μετά από τόσα χρόνια εργασίας, κάνοντας όλα αυτά που ονειρευόμασταν. Πώς σκεφτόμαστε τη ζωή μας όταν θα είμαστε, με το καλό, συνταξιούχοι; Τι θέλουμε να κάνουμε; Πώς θέλουμε να είμαστε; Και κυρίως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε όλα αυτά;

Μια εφαρμογή που μας βοηθάει σε αυτή τη κατεύθυνση είναι και το εύχρηστο εργαλείο της Eurolife για τον καιρό της σύνταξης! Ο καιρός εδώ χρησιμοποιείται μεταφορικά και στην ουσία πρόκειται για ένα εργαλείο που σε βοηθάει να κάνεις προβολή στο μέλλον και να  υπολογίσεις τον μηνιαίο προϋπολογισμό σου. Εκεί βλέπεις πώς θα είναι υποθετικά τα πράγματα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Τι λείπει; Περισσεύει κάτι; Πώς μπορούμε να το προλάβουμε και να το ισοσκελίσουμε από τώρα, ώστε όταν έρθει η ώρα να είμαστε άνετοι και ήρεμοι;

Έχοντας λοιπόν μια πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι ο μελλοντικός μας προϋπολογισμός, μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε, πάντα με την ανάλογη αποταμίευση, ότι θα έχουμε ένα ασφαλές εισόδημα για να ζήσουμε άνετα και όπως θα θέλαμε. Μέσα, δηλαδή, στη ρευστή και καθόλου σίγουρη πραγματικότητα, να ρίξουμε μια «άγκυρα» ώστε να μην παρασυρθούμε.

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, είναι καιρός να ανοίξετε κι εσείς τις μπαλκονόπορτες και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις βεράντες του σπιτιού σας. Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές και οικονομικές ιδέες διακόσμησης, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία καλοκαιρινή όαση.


Περισσότερα
Οι εποχιακές αλλεργίες επηρεάζουν κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Γνωρίζετε, όμως, ότι η κακή ψυχολογία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας σε μεγάλο βαθμό; Δείτε παρακάτω, τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.
Περισσότερα