Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Δείτε το από άλλη γωνία

07 Οκτωβρίου 2016, 12:00

Η (πολύ) δύσκολη δουλειά του διαχειριστή

Μήπως όταν σκέφτεστε τη λέξη διαχειριστής σας έρχεται στον νου ο Θανάσης Βέγγος στον Παπατρέχα που τρέχει πάνω-κάτω στα σκαλιά όλη τη μέρα; Δεν έχετε και άδικο…

Μπορεί στην πραγματικότητα οι καταστάσεις να μην είναι τόσο ακραίες αλλά η δουλειά του διαχειριστή είναι πολλές φορές κουραστική και με ιδιαίτερες ευθύνες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται να κάνει και το…διπλωμάτη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των διαμερισμάτων!

Οι ευθύνες αυτές του διαχειριστή ξεπερνούν τις απλές καθημερινές δουλειές που καλείται να διεκπεραιώσει και μερικές φορές απαιτούν λύσεις που δεν είναι τόσο απλές και εύκολες, ειδικά αν υπάρχουν ατυχήματα ή υλικές ζημιές.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα Γενικής Αστικής Ευθύνης που αφορούν τους διαχειριστές πολυκατοικιών και τους εξασφαλίζουν για την περίπτωση που θα συμβούν ατυχήματα σε τρίτους από τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας στην οποία είναι υπεύθυνοι. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν και τις υλικές ζημιές αλλά και τις σωματικές βλάβες τρίτων στην περίπτωση που αυτές προκύψουν από κάποια πράξη ή παράλειψη του διαχειριστή.

Στις καλύψεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και ζημιές από την λειτουργία των ανελκυστήρων (εκτός εάν γι’αυτές ευθύνεται ο συντηρητής), ζημιές από πυρκαγιά, έκρηξη, θραύση σωληνώσεων και βραχυκύκλωμα αλλά και ζημιές κατά τη διάρκεια μικροεργασιών επισκευής και συντήρησης του κτηρίου.

Το ασφάλιστρο μπορεί να υπολογιστεί πολύ εύκολα με τα ανάλογα εργαλεία που υπάρχουν και εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων και των γραφείων που υπάρχουν στην πολυκατοικία αλλά και από τα όρια κάλυψης Αστικής Ευθύνης που θα επιλέξουμε. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ το χρόνο ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για την καταβολή του ώστε να διευκολύνονται όλοι. Υπάρχει η επιλογή του ταμείου, της πάγιας εντολής, του eBanking, της ταχυπληρωμής μέσω ΕΛΤΑ αλλά και της πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας. Τα ασφάλιστρα μπορούν να έχουν καταβολή ανά 3, 6 ή 12 μήνες, ανάλογα πώς είναι πιο βολικό για τον καθέναν.

Σίγουρα όλα αυτά δεν ξαλαφρώνουν το διαχειριστή από τις καθημερινές του υποχρεώσεις αλλά μπορούν να τον βοηθήσουν να έχει το μυαλό του πιο ήσυχο για την περίπτωση που συμβεί κάτι. Πιο ήσυχο μυαλό σημαίνει και πιο καθαρό μυαλό άρα καλύτερες αποφάσεις και μεγαλύτερη υπομονή να αντέχει τις (πολλές φορές παράλογες) απαιτήσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας!

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, είναι καιρός να ανοίξετε κι εσείς τις μπαλκονόπορτες και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις βεράντες του σπιτιού σας. Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές και οικονομικές ιδέες διακόσμησης, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία καλοκαιρινή όαση.


Περισσότερα
Οι εποχιακές αλλεργίες επηρεάζουν κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Γνωρίζετε, όμως, ότι η κακή ψυχολογία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας σε μεγάλο βαθμό; Δείτε παρακάτω, τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.
Περισσότερα